marți, 30 martie 2010

Conditia femeii si terorismul

Si mai am un comentariu astazi, generat tot de stiri:dezastrul de la metroul moscovit provocat de femeile-sinucigase.

Parca ti se pare si mai cumplit, si mai sinistru sa auzi despre terorism la feminin:e ceva rar,mult mai greu de crezut si de explicat, desi presa vorbeste despre "vaduvele negre", femei cecene ramasa vaduve pentru ca sotii lor au fost ucisi de rusi, si care au decis sa se razbune. Suna a scenariu de film.

Nu spun ca nu ar fi adevarat,dar vreau sa spun ce am aflat in urma cu cativa ani, pe cand in Consiliul Europei se facea un raport despre diferite forme de violenta indreptate impotriva femeilor si crimele zise "de onoare".Printre acestea, obligarea unor femei, gasite vinovate de diverse abateri morale ( adulter, parasirea sotului,opozitia la tratamentul crud pe care familiile patriarhale il aplica femeilor,protestul la purtarea valului etc) sa se "sinucida" in cadrul unor atentate teroriste.
Si ma gandeam ca este bine sa se stie ca exista si astfel de "vaduve negre", care sunt silite sa aleaga intre a fi ucise de ai lor , in urma unor condamnari "de onoare" si sa se arunce in aer intr-un tren plin de oameni.

Niciun comentariu: