marți, 17 mai 2011

Dominique Strauss-Kahn poate fi un nătâng?

Dominique Strauss-Kahn este un barbat inteligent, puternic si sarmant, asa incat acuzatia extrem de grava care i se aduce este mai de crezut decat daca cel acuzat ar fi fost un barbat cu burta si chelie, plus ochelari cu rama neagra..Marturisesc, mi-a placut si imi place DSK ca barbat dar, mai ales, ca politician si om de meserie..E un tip extrem de reusit de "reusita" masculina,alaturi de frumoasa si desteapta lui sotie, Anne Sinclair.

Nu-mi place ce i se intampla si nu cred ca a fost atat de natang sa faca ceva atat de banal, de trivial..Presa de azi scrie ca el se astepta sa i se insceneze asa ceva, cu atat mai mult s-a pazit.Interesant este de vazut cine sunt adversarii care s-ar fi pretat sa faca asa ceva, si, daca ne gandim bine,competitia politica in care anuntase ca vrea sa intre, cea pentru presedintia Frantei, e inca departe, si, asa cum sublinia un ziarist francez, pana anul viitor francezii ar fi uitat deja, deci eficienta scandalului ar fi redusa.In plus, sa nu uitam ca Strauss-Kahn a fost sustinut de Sarkozy pentru presedintia FMI, deci,e vorba totusi, de o prietenie evidenta intre cei doi..Dar, mai stii, scopul scuza mijloacele..

Mai interesanta pare implicarea sa in salvarea Greciei, mare debitor al FMI, o tara aflata in convulsii sociale importante, si a carei soarta se tot discuta in UE.Ieri a avut loc, fara DSK, reuniunea ministrilor de finante ai UE la Bruxelles, unde s-a decis salvarea Portugaliei, o alta tara care a castigat enorm de pe urma calitatii de membra in UE, ca si Grecia..

Inlocuirea lui DSK la conducerea FMI pare decisa deja, si e interesant de vazut cat de mult accent se pune pe carisma acestui om,care avea un efect remarcabil asupra activitatii Fondului insusi..Omul sfinteste locul, desigur, si asta e o alta ipoteza de lucru, pe langa celelalte deja enuntate..

In fine, vom vedea.Tentativa de viol,sechestrare de persoane si inca vreo alte 5 acuzatii, cam greu de comis, dupa parerea mea de avocat, in cateva minute, intre duşul de dimineata, inchiderea valizelor,plecarea precipitata pentru ca fiica lui il astepta in oras si prinderea unui avion care l-ar fi dus la o importanta intalnire profesionala..
De urmarit subiectul, desigur.

Un comentariu:

Bibliotecaru spunea...

Mie domnul DSK nu mi-a făcut, de la bun început, o impresie bună... şi nici FMI. Ceea ce mă interesează pe mine este că DSK trebuia să semneze pentru nişte DST pentru Grecia. Dacă nu semnează, atunci se amână. Dacă se amână, sistemul bancar elen se va bulversa. Cum în România sunt multe bănci cu capital grecesc... nu mă pot gândi decât... VAI!!!!