miercuri, 9 iunie 2010

Fotbal si prostitutie

Sigur ca ar trebui sa scriu despre asumarea raspunderii guvernului si o voi face.Dar acum vreau sa spun cateva vorbe despre campionatul mondial de fotbal din Africa de Sud.

Nu ma pricep la fotbal, dar as vrea sa atrag atentia asupra unui fenomen colateral acestei intamplari, care produce enorm de multi bani nu numai din sportul propriu zis, ci si din prostitutie.Africa de sud, din cate stiam eu, incrimina prostitutia, dar anul trecut erau voci care lansau ideea necesitatii dezincriminarii acesteia in perspectiva campionatului de fotbal.De ce? Pentru ca o jumatate de milion de fani, in majoritate covarsitoare barbati, vin in Africa de sud pentru fotbal si distractie,inclusiv prostitutie, iar gazdele trebuie sa faca totul pentru oaspeti.

Media prezinta faptul astfel: sunt asteptate 400000 prostituate, care vor presta(munci, castiga un ban cinstiti, formularile difera), aceasta stire insotita invariabil de prezentarea situatiei grave a tarii in care 40% din locuitori sufera de HIV.

Concluzia implicita si explicita este urmatoarea:prostituatele se reped ca stolurile de lacuste peste bietii suporteri de fotbal,a caror constiinta:"nu si nu", vorba bancului,dar, ce sa faca,bietii de ei, daca au la indemana 400000 de prostituate..

Si iar femeia e de vina, si iar stirea e discriminatorie fata de ea, de parca s-ar putea prostitua de una singura..
In fine, succes deplin campionatului mondial de fotbal!

Niciun comentariu: