miercuri, 5 noiembrie 2008

Stop cancerului de col uterin in Europa!

Asociatia europeana de lupta impotriva cancerului de col uterin(ECCA) ma invita sa contribui la campania de sensibilizare a Parlamentului European si a Comisiei Europene pentru luarea de masuri concrete si urgente de prevenire si combatere a cancerului de col uterin.Intrati pe www.CervicalCancerPetition.eu si semnati.Veti vedea dinamica semnaturilor in statele membre ale UE.Veti vedea ca numai 3000 de semnaturi apar mentionate sub steagul Romaniei.Intrati si semnati pentru voi, dragi femei, pentru sotiile, mamele, surorile si fiicele voastre, dragi barbati!Sa obtinem de la ministerul sanatatii includerea testului"Papanicolau" in programul national de analize gratuite, asa cum am cerut in repetate randuri prin interpelari si propuneri legislative.51% din populatie este tinta acestui cancer:femeile.Intrati pe acest site pentru ca guvernul sa fie obligat sa aplice deciziile europene,daca refuza sa ia masuri de buna voie.Cancerul de col uterin poate fi invins daca este depistat la timp!

3 comentarii:

Lucia Lepadatu spunea...

Multumim pentru informatie si invitatie, doamna deputat.
Am intrat pe link-ul indicat si am semnat. E pacat ca doar asa ne mai informam cu privire la initiative de anvergura si ne putem ralia la acestea.
Am aflat, astfel,de pe site-ul asociatiei promotoare a campaniei, din datele comparative la nivel european ca Romania este un mare "0" (adica zero) in acest domeniu al preventiei cancerului de col uterin. De fapt nimic nu ma mai mira de vreme ce ministrul Nicolaescu a eliminat oncologul din lista specializarilor medicale si nu a luat nici o masura pentru introducerea unor programe eficiente de includere a populatiei feminine in depistarea precoce a acestui tip de cancer.
Pacat ca apelurile dv. cu privire la aceasta situatie nu au avut nici un ecou in randul decidentilor. Se pare ca ai nostri guvernanti se conduc dupa zicala "Cainii latra, caravana trece!"

mirela spunea...

Introducerea testului Papaniolau in cadrul programului national de analize gratuite ar reprezenta intr-adevar un mare pas inainte si va felicit ca va preocupati de acest aspect. Cele mai multe femei ajung din pacate foarte tarziu la medic, pentru ca nu sunt suficient de informate in acesta privinta, nu realizeaza importanta controalelor periodice, sau pur si simplu pentru ca nu au timp pentru ele insele, intre multitudinea de responsabilitati in familie sau la servici. Avem nevoie de lideri de opinie care sa acorde importanta cuvenita sanatatii femeii si a familiei.

Maria spunea...

Felicitări Doamna Deputat pentru preocupările Dvs. legate de sănătatea femeii şi a familiei şi nu numai. Aceste informaţii ar trebui să fie cunoscute de toate femeile din această ţară.Aceste informaţii ar trebui mediatizate prin orice metodă. Personal am transmis aceste informaţii colegelor mele precum şi altor persoane cunoscute. Păcat că interpelările şi propunerile Dvs. legislative nu au fost susţinute şi puse în aplicare. Ministrul sănătăţii ar fi trebuit, în principal, să vă susţină şi să ia măsuri pentru implementarea unor programe la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin în rândul polpulaţiei feminine, prin analize gratuite şi poate chiar obligatorii, şi nu de "vaccinare" a fetiţelor pe care le transformă în cobai. Felicitări încă o dată şi sper ca toate femeile din Bacău şi din toată ţara să vă susţină (dacă ar fi posibil desigur!). Vă doresc mult succes. Sunt convinsă că veţi reuşi!