miercuri, 26 noiembrie 2008

Hillary Clinton, femeia frumoasa si desteapta de 61 de ani

Hillary Clinton a fost desemnata in a doua pozitie ca importanta in stat.O femeie de 61 de ani,avocata,militanta in partid de ani de zile.O femeie curajoasa, bataioasa, care nu s-a sfiit sa participe la o competitie de maxim interes si dificultate in interiorul partidului, o femeie care a stiut sa se retraga la momentul cel mai potrivit din cursa, pentru interesul partidului sau si pentru ca americanii sa nu isi imprastie voturile.Acum primeste ceea ce merita.Sunt un mare fan al acestei femei,o pretuiesc nu doar instinctiv,ci si pentru ca sunt si eu avocata si m-am nascut aproape in aceeasi zi cu ea,cativa ani dupa.Si tocmai aici am vrut sa ajung:critica cineva pe undeva faptul ca Hilary are 61 de ani si nu este "tanara politiciana"? Este ,cu alte cuvinte, experienta unui om politic, un handicap?"Valoarea nu asteapta ca varsta s-o masoare" zice Corneille in "Cidul",dar inversul este de asemenea valabil:in politica nu esti o rabla de aruncat daca ai mai mult de 30 de ani.Bravo, Hillary, femeie frumoasa si desteapta in varsta de 61 de ani!

2 comentarii:

Irina S spunea...

Imi amintesc acum ca majoritatea politicienelor celebre au ajuns in posturi de conducere la maturitate (Margaret Thatcher avea 54 de ani cand a fost aleasa in functia de prim-ministru, iar Indira Gandhi, 49 de ani; Condoleezza Rice avea 47 de ani cand a preluat functia de secretar de stat al SUA).
Nu stiam, in schimb, ca "tanara politiciana" reprezinta un atu. Ma gandeam chiar ca tinerele candidate din politica romaneasca pleaca din start dezavantajate, o data pentru ca sunt femei intr-o societate misogina, iar a doua oara pentru ca sunt tinere, deci lipsite de suficienta experienta....

Lucia Lepadatu spunea...

Din pacate, la noi, la romani, trebuie sa ai 30 de ani ca sa te numeri printre femeile frumoase si destepte! Constat, pe zi ce trece, ca experientele, acumularile nu mai conteaza. Conteaza doar lungimea fustei, calitatile de top-model, glezna subtire, genele lungi, privirea languroasa, gesturile lascive, siliconul si chimia, poate chiar alchimia. Tocmai de aceea sunt avantajate foarte multe dintre aparitiile feminine meteorice din politica. Maturitatea a ajuns un handicap, tineretea un atu.
De curand, intr-o anumita imprejurare, banala, de altfel, mi s-a motivat: "Sa mearga doamna X, ca este tanara". Argumentul acesta venea, desigur de la o doamna tanara din politica, pentru care tineretea reprezinta o stare permanenta. Daca ar fi sa parafrazez pe cineva cunoscut din politica damboviteana as spune: "Stimata doamna,tineretea trece!"