Europarlamentar,avocata, deputata in perioada 2000-2008, membra a delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, primul roman presedinte al unei comisii APCE-Comisia pentru egalitate de sanse pentru femei si barbati, primul social democrat prim vice presedinte al grupului socialist din APCE. Raportor al Consiliului Europei:Rolul femeilor in prevenirea si combaterea conflictelor,Dreptul copiilor la luarea deciziilor care ii vizeaza, Femeile in inchisoare...
marți, 25 iunie 2013
Martin Schulz, candidatul socialist la presedintia Comisiei Europene
Salut decizia Partidului Socialistilor Europeni de a sustine candidatura lui Martin Schulz pentru presedintia Comisiei Europene, pentru mai multe considerente:
- in primul rand este vorba despre calitatea umana a celui nominalizat. Martin Schulz este un politician de stanga, profund cunoscator al problemelor sociale, interesat de gasirea de solutii pentru oameni. "Am salvat banci, dar suntem in pericol sa pierdem o intreaga generatie", a declarat presedintele legislativului european. Respectat si apreciat in Parlamentul European, este omul care a reusit in nenumarate cazuri sa gaseasca calea care a dus la solutionarea unor probleme complicate in plenul PE, acolo unde vocile diferitelor grupuri politice sunt extrem de virulente uneori. Pragmatismul, gasirea solutiei in sensul binelui social, intr-o perioada grea pentru UE, este caracteristica lui Martin Schulz in mandatul sau de presedinte al PE;
- desi functia de presedinte al PE i-a impus echidistanta politica, Martin Schulz a reprezentat in legislativul european pe cetatenii europeni in ansamblul lor, ceea ce echivaleaza cu o orientare de stanga intr-o perioada de criza. Gasirea celor mai bune solutii de imbinare a intereselor companiilor cu cele ale lucratorilor, pentru combaterea somajului, mai ales in randurile tinerilor, de garantare a pensiilor, de prezervare a mediului inconjurator, de sustinere a industriei si comertului European, au fost si sunt probleme in care PE a gasit calea spre compromis si prin implicarea directa a presedintelui acestuia, adept al solutionarii si nu al blocarii demersului European.
- in cursul anului 2012, cand europarlamentarii USL au avut de dus o lupta majora de explicare a evolutiei politice interne in vederea asigurarii Parlamentului European ca masurile luate au fost legitime, constitutionale si necesare, Martin Schulz a fost una dintre vocile care si-au pastrat calmul, a pretins lamuriri, a tras, in final, concluziile corecte, contribuind in masura semnificativa la clarificarea situatiei Romaniei si la imbunatatirea parcursului acesteia dupa instalarea noului guvern.
Prietenia sa pentru Romania inseamna, de fapt, abordarea interesata si corecta a unui politician European responsabil si avand responsabilitati majore, a situatiei unui stat membru. Si este exact ceea ce are nevoie Romania in UE: de o abordare rationala din partea Europei, lipsita de demagogia indusa de interese particulare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu