vineri, 7 iunie 2013

Cat este de eficienta combaterea traficului de fiinte umane in Uniunea Europeana?



 
In calitate de membra a Comisiei pentru drepturile femeii si egalitatea de gen din cadrul Parlamentului European, am adresat o intrebare scrisa Comisiei Europene cu privire la eficienta combaterii traficului de fiinte umane in Uniunea Europeana.

 
"Directiva 2011/36 a Parlamentului European si a Consiliului din 5.04.2011 privind prevenirea si combaterea traficului de persoane si protejarea victimelor acestuia a fost transpusa integral de 9 state: Cehia, Suedia, Estonia, Letonia, Lituania, Ungaria, Polonia, Romania si Finlanda si partial de alte 4 state membre: Belgia, Bulgaria, Slovenia si Marea Britanie.

 
Din statisticile europene rezulta insa extrem de clar ca o mare parte a statelor membre care nu au transpus deloc directiva sunt printre acelea in care traficul de persoane are o pondere insemnata.

 
Comisia Europeana a lansat recent platforma europeana a societatii civile impotriva traficului de persoane, fiind subliniat cu acest prilej rolul societatii civile in combaterea traficului de persoane.

 
Salut aceasta intreprindere a Comisiei prin care organizatiile non- guvernamentale sunt considerate parteneri ai institutiilor europene in procesul combaterii traficului.

 
Poate Comisia sa ofere un raspuns concret in legatura cu masurile pe care aceasta intelege sa le ia pentru ca statele membre care nu au transpus Directiva 2011/36 sa procedeze la acest demers?

 
Este evident ca intre statele care au transpus directiva sunt multe state de provenienta a victimelor traficului, in timp ce printre cele care nu transpus-o sunt multe state in care se produce fenomenul traficului de persoane.

 
Nu considera Comisia ca in aceasta situatie strategia de combatere la nivel european a traficului, protejarea victimelor si nu in ultimul rand, prevenirea acestui flagel european, sunt obiective mult mai greu de atins? "

 

 

 

Niciun comentariu: