miercuri, 23 martie 2011

( Cu retinere) despre cazul Severin..

Sunt intr-o situatie dificila, de "conflict de interese"in ceea ce priveste cazul Severin: pe de o parte sustin ca trebuie sa plece din PE, pe de alta parte sunt direct interesata de aceasta plecare pentru ca sunt urmatorul ales pe lista PSD pentru PE.Totusi, avand in vedere faptul ca am mancat 8 ani paine europeana in Parlamentul Consiliului Europei, ca imi este extrem de cunoscuta atmosfera dintr-o institutie europeana, stiu cum se leaga lucrurile acolo, ce importanta are reputatia personala,stiu cum se comenteaza fiecare vorba, fiecare gest si cum se contabilizeaza in partida tarii pe care o reprezinti,simt nevoia sa fac cateva comentarii.

Voi incepe prin a multumi celor care m-au cautat sa imi ureze sa ajung in PE, asa cum, spun acestia, meritam.Asa e, meritam, o spun cu modestie: am plecat din Consiliul Europei dupa un mandat de presedinta de comisie si dupa ce castigasem pozitia de prim vice presedinte al grupului socialist, fiind votata de 80% din membri grupului.Presedintele grupului imi rezervase mai ales atributia de a reprezenta grupul socialist in relatia cu PE, grupul nostru fiind format din socialisti din 47 state membre, dintre care 27 sunt si membre ale UE.

Presedintia comisiei pentru egalitate de sanse am detinut-o 3 ani, dupa o lupta grea in care au contat argumentele politice, desigur( pentru Romania era o premiera absoluta sa detina o presedintie la APCE, iar delegatia PSD condusa de Gheorghi Prisecaru a avut largi consultari si negocieri in preziua alegerilor pentru a pleda pentru Romania), dar si argumentul candidaturii mele, ca persoana, care a inclinat balanta voturilor in favoarea mea.

Adevarul este ca am reusit in toate intreprinderile in plan european:nu am pierdut nici o alegere la care am participat, am fost apreciata de presedintii APCE: Rene van Der Linden,De Puig, actualul presedinte Cavusoglu, oameni din toate grupurile politice,membri ai staff-ului,reprezentanti ai ong, cu care pastrez relatii cordiale.

Am lasat loc de "buna ziua" cum spune romanul, si sunt onorata sa fiu pusa alaturi de nume sonore ale politicii social-democrate care au activat la Strasbourg, precum Adrian Nastase sau Rodica Stanoiu..

De aceea spun ca simt de la distanta care este atmosfera in PE in prezent si regret ca Romania trebuie sa stea cu capul in pamant, cum spunea presedintele Ponta ca stau colegii mei europarlamentarii socialisti..

Europarlamentarii romani desfasoara in prezent primul lor mandat intreg, au la dispozitie 5 ani pentru a consolida pozitia Romaniei in UE( si, Doamne, ce de probleme are biata Romanie..).

Ce se intamplă este o lovitură dură, pe care nu o merităm..

5 comentarii:

Bibliotecaru spunea...

Interesant! :D

Lucia Lepadatu spunea...

Minodora,
Iti inteleg retinerea, normala, de altfel, pentru cineva ca tine, care a lucrat cu Adrian Severin la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, si care ar trebui sa devina membru al Parlamentului European, daca Severin si-ar da demisia.
Ca roman, insa, mi-as dori ca Adrian Severin sa dea dovada, in al 12-lea ceas, de decenta si moralitate, de onoare, si sa-si dea demisia, pentru a nu se compromite definitiv, si pentru a nu afecta Romania si pe noi, romanii.

stefania spunea...

Imi doresc ca imaginea Romaniei sa nu mai fie patata de astfel de incidente, asta pentru ca si asa tarisoara aceasta e greu incercata...de altfel sper ca exista oameni care sa mai aiba constiinta ca actiunile lor in orice mecanism european inseamna viitorul generatiilor viitoare..

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Vom vedea cum se vor termina toate acestea. Multumesc tuturor pentru incurajari.