vineri, 11 martie 2011

Soferii barbati si pantofii de lac ai pietoanelor..

Stire de pe TV 5 Monde azi dimineata:intr-un stat american(Oregon, parca) este interezis femeilor sa iasa pe strazi incaltate cu pantofi de lac.Motivul:ochii soferilor sunt atrasi de luciul pantofilor, ceea ce duce la cresterea pericolului de accidente...

Imi amintesc ca masacrarea copacilor de pe marginea soselelor din Romania a fost motivata de faptul ca prezenta copacilor sporeste riscul de accidente mortale! Din cauza copacilor mureau cei care nu respectau regulile de circulatie,conduceau ca nebunii, intrau pe contrasens, se urcau beti la volan..Din cauza copacilor..N-a contat rolul copacilor in producerea de oxigen( va amintiti, in clasa a 4 se invata procesul de fotosinteza:frunzele iau CO2 din atmosfera si il transforma in O2..), n-a contat umbra binecuvantata pe care o dadeau in zilele caniculare( imi amintesc cand mergeam spre mare si cand pe la pranz, ne opream sub copaceii chinuiti( dar in picioare) de pe marginea soselelor prafoase ale Dobrogei, mancam un pepene si ne venea inima la loc..).E mai bine asa cum e acum, desigur: sesele "chele",proaste, fara marcaje,fara refugii amenajate pentru un sandvis si o cafea sub un tei..Si oamenii mor in continuare in accidente rutiere din aceleasi cauze(minus copacii)..Ei, nu-i nimic, si aici ne-au luat-o bulgarii inainte, care au cele mai frumoase drumuri, umbrite de nuci..

Ei, dar ma intorc la tema de "gen":adica, daca inteleg eu bine, soferii barbati sunt in pericol sa produca accidente pentru ca pantofii femeilor lucesc.Si atunci, taiem copacii! Pardon, amendam femeile care indraznesc sa puna in pericol circulatia rutiera!!!!
Concluzii?Cateva( lista e deschisa):

-femeile sunt mai buni soferi, de vreme ce barbatilor pietoni li se permite sa poarte pantofi de lac
-barbatii soferi isi iau toti carnetul pe pile
-barbatii soferi sunt toti obsedati sexual
-barbatii soferi sunt lasi,nu isi asuma propria vina
-in fine( de fapt, in primul rand),barbatii sunt la putere, iar femeile sunt ca si la noi, adica mute.
Puneti pariu ca dupa ce femeile vor fi silite sa poarte cipici terni, tot barbatii vor abroga aceasta lege inepta?Si stiti de ce ? Pentru ca lor le plac femeile pe tocuri de lac..

4 comentarii:

stefania spunea...

Legea e foarte comica ...saracii barbati, trebuie ei sa isi protejeze ochisorii de lucirea pantofilor de lac..imi inchipui pe cel care a avut o astfel de initiativa legislativa, cate masini a pierdut in accidente de gen.." Mister Officer...eram la semafor cand o tipa traversa strada in papucii de lac reflectorizanti si orbit de atata lumina, am calcat pietonul", come on...Ar mai fi o explicatie, probabil barbatii s-au saturat sa tot de-a bani pe pantofii sotiilor si s-au gandit ca ar fi mai avantajos pentru ei, ca acestea sa mearga ori descult ori cu tarlici..oricum nu e singura lege, cred eu stupida, din USA.

Bibliotecaru spunea...

Aş avea atât de multe de comentat... nu pot însă să fac aici roman foileton, aşa că renunţ.
Conceptul "pietoanelor" trebuie să subliniez însă că mi-a plăcut în mod deosebit... :D

Pieton vine din franceză. La început avea sensul de pedestru, pedestrime (infanterist, infanterie). Prin secolul al XVI-lea este folosit cu sensul de astăzi, "cel care merge pe jos". Asta ca substantiv, dar există şi ca adjectiv. Aici deja este altă poveste... Ca adjectiv pieton poate însemna, printre altele, şi banal. De exemplu, La Popelinière foloseşte în cartea sa Istoria istoriilor următoarea formă... autrement se seroit ceste libre et continue histoire, qu'une serve et pietonne poësie.

Pe de altă parte este şi rezonanţa italiană "pieta" din care a ajuns la noi "pietate". Cele două sensuri au o legătură arhicunoscută în "per pedes apostolorum".

Punând totul cap la cap... regăsesc o lume minunată de înţelesuri şi simboluri în "pantofii de lac ai pietoanelor". Ar putea fi un titlu de carte excelent.

Unknown spunea...

Ce dragut..Esti invitatul meu,nu cer drept de autor..

Bibliotecaru spunea...

Am deja cam zece cărţi începute şi nici una finalizată... :D Dar cine ştie?