vineri, 12 februarie 2010

Gratis la patinuar!

Un post de televiziune, foarte popular,a facut un reportaj despre oameni care cad pe strada din cauza ghetusului.Erau aratati acolo tineri si varstnici, ba chiar si un caine, facand patinaj de doi bani pe trotuare, avand un fundal sonor gen"cascadorii rasului".In plus, erau oferite "on the house" sfaturile calificate ale unui instructor de cazaturi( omul, respectabil si bine pregatiti), care ne invata cum sa cadem ca sa nu ne fracturam chiar toate oasele sau chiar sa murim.

Am vazut un medic competent care, analizand cateva cazaturi filmate, isi dadea cu parerea despre gravitatea acestora:era acolo o femeia care a cazut lovindu-se cu capul de un zid si despre care , fara sa fii doctor,poti sa fii sigur ca s-a ranit serios.

Nici o vorba insa despre cauzele proliferarii patinuarelor naturale.Totul parea un fel de indemn la sport, la miscare controlata,la pregatire pentru alunecat cu consecinte pozitive.

Si te intrebi:cum Doamne, iarta-ma, nu le e jena acestor specialisti in jurnalism sa vina cu astfel de reportaje?

O vorba sa fi spus despre cei responsabili de curatarea trotuarelor si a carosabilului,despre raspunderea civila sau chiar penala a acestora si ca cei care cad pentru ca ei sunt pe gheata si cred cu naivitate ca sunt pe asfaltul oraselor administrate deplorabil, in dispretul pietonilor, au drepturi!

Nimic din toate astea.Asadar,stimati pietoni care va aventurati sa patinati(gratis, e drept) pe strazile si trotuarele urbane,invatati cum sa cadeti, cum sa mergeti cu pasi marunti, cum sa dati drumul din mana sacoselor pentru a va ajuta de brate( sfinte sfaturi utile!), pentru ca primarii pot dormi linistiti.Televiziunea e cu ei!

4 comentarii:

Kaos Moon spunea...

cum poate o doamna atat de distinsa sa se exprime atat de constipat? vorbirea de lemn, transmite mesaje din lemn... care se usuca si moare
k

Minodora Cliveti spunea...

Imi pare sincer rau ca am provocat o astfel de reactie, dar este punctul meu de vedere.De lemn mi se pare faptul ca romanul nu are reactie, ca sta drepti in fata functionarului,ca accepta orice.Asta e.Cred ca esti nedrept(nedreapta), dar multumesc pentru interes.

melina spunea...

Minodora,
Adauga si piscina langa patinoar, pentru ca acum s-a dezghetat, luam apa la galosi si nu ne poate fi indiferent! Si un sfat: nu e cazul sa dai importanta opiniilor primatelor, reactiile acestora vin din creierele altora!
Numai bine !

melina spunea...

Minodora,
Adauga si piscina langa patinoar, pentru ca acum s-a dezghetat, luam apa la galosi si nu ne poate fi indiferent! Si un sfat: nu e cazul sa dai importanta opiniilor primatelor, reactiile acestora vin din creierele altora!
Numai bine !