sâmbătă, 25 aprilie 2009

"Je t'aime"

Ma uit ieri la emisiunea lui Horia Moculescu"Atentie,se canta" si vad si ascult un fenomen al carui nume nu il stiu:un baiat rotofei de vreo 13 ani,care canta uluitor de bine "Je t'aime",cantecul Larei Fabian.Despre copilul acesta ar trebui sa afle toata lumea:de ce oare vorbim numai despre raul din noi,si nu si despre bine si frumos?

Dar azi altceva vreau sa comentez.Inspirata de vocea copilului,caut pe Youtube Lara Fabian si gasesc o inregistrare live cu acest cantec.Sunt mai multe,dar una anume, in care ea nu canta ,ci insoteste cu vocea sa cantecul salii...E un miracol ce se intampla acolo! Lara Fabian este o cantareata superba,o femeie splendida dar nu e Britney,Madona,Beyonce sau alta dintre fetele la moda.E tanara,frumoasa ca luna si canta despre iubire cu o ardoare rar intalnita,latina,la urma urmei..

Dar vocea salii in care ea asculta cum se canta "Je t'aime",este una tanara,care canta perfect un cantec greu,neritmat,o voce care se aude clar,melodios,plina de pasiunea mesajului din text:"Te iubesc",pur si simplu.

Aici e mirarea si bucuria revelatiei:iubirea n-a murit pentru tineri,iubirea e dorita si visata de tanara generatie care se pretinde imuna la sentimente,care nu pune pret decat pe sex si nu pe iubire,care e blazata si obosita de viata la 16 ani...Ei,bine, nu e asa,slava Domnului! Uitati-va pe youtube si veti vedea un miracol.Unul care imi aminteste de o alta sala,alta generatie tanara care canta impreuna cu Freddie Mercury:"Love of my life"...
Sa fie oare Iubirea solutia ?

Niciun comentariu: