vineri, 24 aprilie 2009

Cum multumim castanului pentru florile sale...

Peste drum de casa mea, pe un spatiu public, un castan a inflorit.Stiti florile acelea somptuoase,ca niste mini brazi de craciun,albe si roz,minuni ale lui Dumnezeu..Un castan inflorit e ca o reintoarcere la sarbatorile de iarna,cu frumusetea si caldura lor..

Ei bine, ieri au venit sa-l taie.De ce? Pentru ca asa a vrut vecinul de gard al castanului,care acuza copacul de faptul ca exista.Vecinul, nou mutat in cartier,si-a "barbierit" toata curtea,a pus gazon englezesc si s-a uitat si peste gard.Nu i-a placut ca acel castan era acolo.A cerut primariei sa il scape de primejdiosul vecin,si aceasta s-a conformat.
Castanul a fost macelarit,cu flori cu tot.

Anul trecu eram la Paris ,pe vremea asta.M-am apropiat intrigata de un sir de platani,dintre care unii purtau cate o tablita.Pe care era scris:acest copac e batran,urmeaza sa fie taiat la data ..,iar la data de.. va fi plantat un altul.
Si mai stiu de la unul dintre diplomatii nostri de acolo ca personalul ambasadei nu are dreptul sa se atinga de copacii din curtea acesteia(desi este proprietatea statului roman),iar daca e nevoie de toaletare sau taierea vreunui copac,numai serviciul de specialitate al primariei actioneaza atunci cand s-a constatat ca e nevoie de actiune.Si au intotdeauna grija de eventualele cuiburi de pasari care se gasesc intre ramurile copacului respectv..

Ce inseamna asta?Pur si simplu respect fata de oameni, copaci,respect fata de VIATA.
Ce facem noi? Exact opusul.

Niciun comentariu: