marți, 19 martie 2013

Simon Peres, presedintele statului Israel,in Parlamentul European




La data de 11 martie a.c. Simon Peres, presedintele statului Israel,s-a adresat Parlamentului European din Strasbourg.Intr-un discurs vibrant,presedintele Peres a vorbit despre importanta procesului de pace in zona afirmand ca “Inceputul si solutia in procesul de pace cu palestinienii sunt acceptate:doua state pentru doua natiuni.Pacea poate fi obtinuta intr-un timp relativ scurt”.

Formarea noului guvern israelian “este o ocazie de a relua negocierile de pace”, iar o solutie inafara aceleia a doua state nu exista, a declarat presedintele Peres.


De asemenea presedintele Peres a vorbit despre “miracolul” integrarii europene care functioneaza prin consensul statelor membre si despre importanta colaborarii intre aceasta entitate si statul Israel.


Plenul Parlamentului European si un numeros public au asistat la acest eveniment de maxima importanta, iar afirmarea de catre presedintele Peres a convingerii ca pacea este un proces posibil, dorit de statul Israel, a fost salutata cu aplauze indelungi.

Personal am un mare respect pentru poporul israelian:am vizitat statul Israel in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei,delegatia noastra a beneficiat de o primire calduroasa in plenul Knessetului,am fost primiti cu simpatie pretutindeni, ni s-a vorbit frumos de Romania, de care multi cetateni evrei isi amintesc cu nostalgie.

Tocmai de aceea subliniez importanta acestui discurs in plenul PE si salut vizita pe care Excelenta Sa, domnul Dan Ben-Eliezer, ambasadorul statului Israel in Romania o va face joi, 21 martie la Bacau cu ocazia deschiderii oficiale a programului de formare continua “Holocaustul,combaterea rasismului si discriminarii” organizat de Institutul National pentru studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel” in parteneriat cu Casa Corpului didactic Bacau.Este inca una din vizitele pe care reprezentantii autoritatilor israeline le fac la Bacau, si este o dovada a bunelor relatii intre Bacau si Israel.

Relatii benefice, de care trebuie sa ne bucuram, sa le dezvoltam si folosim in beneficiul ambelor parti.



Niciun comentariu: