marți, 19 martie 2013

Stagii europene remunerate deschise inscrierilor in aceasta perioada

1. Stagii remunerate in cadrul Parlamentului European (pentru absolventi studii universitare)


Scopul lor este de a le permite stagiarilor sa isi completeze cunostintele dobandite in timpul studiilor si sa se familiarizeze cu activitatea Uniunii Europene, in special cu aceea a Parlamentului European.

Stagiile remunerate includ:

• stagiile Robert Schuman cu optiunea generala: aplicantii trebuie sa dovedeasca ca au redactat, in cadrul studiilor universitare sau pentru o publicatie stiintifica, o lucrare scrisa substantiala. Unul dintre aceste stagii, care poarta numele de „Bursa Chris Piening”, poate fi acordat unui candidat a carui lucrare a avut ca tema relatiile dintre Uniunea Europeana si Statele Unite.

• stagiile Robert Schuman cu optiunea jurnalism: aplicantii trebuie sa dovedeasca experienta profesionala, fie prin articole publicate, fie prin inscrierea in asociatia jurnalistilor dintr-un stat membru al Uniunii Europene, fie printr-o diploma in jurnalism recunoscuta in statele membre ale Uniunii Europene sau in statele candidate la aderare.



Locatia acestor stagii poate fi Bruxelles (cea mai mare parte), Luxembourg sau Oficiile de informare din cadrul celor 27 de state membre.

Durata stagiilor este de 5 luni, in fiecare an existand doua perioade de incepere a stagiilor, respectiv 1 Martie (inscriere intre 15 August si 15 Octombrie ale anului precedent inceperii) si 1 Octombrie (inscriere intre 15 Martie si 15 Mai ale aceluiasi an cu inceperea stagiului).

Baza de calcul pentru bursele de stagiatura o reprezinta salariul lunar de baza al unui functionar de gradul AD51 esalonul 4, la care se aplica coeficientul corector pentru tara in care se desfasoara stagiul. Valoarea lunara a bursei este fixata la 25% din aceasta suma. Aceasta suma este actualizata in fiecare an la 1 ianuarie. In 2012 aceasta este fixata la 1,213.55 euro pentru Bruxelles si Luxembourg iar pentru celelalte locatii ea este modificata in functiile de costurile specifice fiecarei tari.

Mai multe informatii aici.

Pentru a aplica online urmati linkul:

- varianta in engleza

- varianta in franceza

- varianta in germana

2. Stagii de traducere remunerate in cadrul Parlamentului European (pentru absolventi studii universitare)

Scopul acestor stagii este de a le permite stagiarilor sa isi completeze cunostintele dobandite in timpul studiilor si sa se familiarizeze cu activitatea Uniunii Europene, in special cu cea a Parlamentului European.

Aceste stagii se desfasoara la Luxemburg, durata lor este de trei luni si exista 4 perioade de incepere pe parcursul fiecarui an: 1 ianuarie (perioada de inscriere 15 iunie - 15 august), 1 aprilie (perioada de inscriere 15 septembrie - 15 noiembrie), 1 iulie (perioada de inscriere 15 decembrie - 15 februarie) si 1 octombrie (perioada de inscriere 15 martie - 15 mai). Cu titlu informativ, cuantumul bursei în 2013 este de 1,213.55 EUR pe lună. Stagiile de traducere se desfășoară la Luxemburg.

Mai multe informatii aici.

Pentru a aplica urmati linkul:

- varianta in engleza

- varianta in franceza



3. Stagiile la Ombudsmanul Europeana

Ombudsmanul European ofera stagii de doua ori pe an, in special absolventilor de drept. Stagiile au loc fie la Strasbourg, fie la Bruxelles, in functie de nevoile biroului. Stagiile incep la 1 septembrie (data limita inscriere 30 Aprilie) si 1 ianuarie (data limita inscriere 31 August) si au o durata minima de 4 luni care poate fi extinsa pana la maxim 12 luni, la alegerea Obdusmanului.

Stagiarii din cadrul biroului Ombudsmanului trebuie sa aiba o foarte buna cunoastere a limbii engleze. Prin urmare, candidaturile trebuie depuse in engleza.

Si pentru aceste burse baza de calcul o reprezinta salariul lunar de baza al unui functionar de gradul AD51 esalonul 4, la care se aplica coeficientul corector pentru tara in care se desfasoara stagiul. Valoarea lunara a bursei este fixata la 25% din aceasta suma. Aceasta suma este actualizata in fiecare an la 1 ianuarie. Cu titlu informativ, cuantumul bursei în 2013 este de 1,213.55 EUR pe lună.

Mai multe informatii aici.

Formularul de candidatura aici.



Niciun comentariu: