joi, 14 martie 2013

Pe cine reprezinta europarlamentarii PDL in Parlamentul European?



Miercuri seara in plenul de la Strasbourg al PE a avut loc o dezbatere prilejuita de declaratia Comisiei despre mecanismul de cooperare si verificare (MCV).In luarea sa de pozitie, comisarul pe extindere, Stefan Fule, a facut afirmatii vagi si generale cu privire la situatia Romaniei,dar a precizat extrem de clar ca intre concluziile MCV si intrarea Romaniei in spatiul Schengen nu exista nici o legatura.


De mentionat ca de fiecare data cand comisarul facea afirmatii care pareau a incrimina Romania,europarlamentarii PDL aplaudau.

De altfel, acestia au fost singurele persoane participante la aceasta dezbatere care au salutat MCV, au afirmat ca aceasta forma de monitorizare practic, a Romaniei, este singura de natura a salva Romania de la derapajul de democratie,fiind un adevarat medicament destinat mai binelui tarii noastre.


De remarcat ca in sala au fost luari de pozitie si din partea europarlamentarilor bulgari,Bulgaria fiind de asemenea vizata de MCV,dar acestia au criticat in bloc raportul,indiferent de apartenenta lor politica,au fost, asadar,toti,aparatorii tarii lor.Ma intreb,de aceea, pe cine reprezinta europarlamentarii PDL in PE? In nici un caz nu reprezinta Romania si pe cetatenii romani.


Pentru aceia care si-ar putea imagina ca raportul MCV a fost criticat nejustificat de catre europararlamentarii PSD si PNL,fiind considerat de acestia discriminatoriu, nedrept,chiar abuziv,fac urmatoarele precizari:

-raportul saluta progresele facute si reproseaza Romaniei in principal faptul ca mass media a facut remarci critice la adresa unor hotarari judecatoresti,sau ca pentru pozitiile de conducere din Parchetul General si DNA s-au prezentat prea putini candidati, aspecte care nu pot, in nici o tara democratica sa fie cenzurate si decise de un guvern;

-raportul a fost considerat incorect si de europarlamentari din alte tari (Cornelia Ernst-Germania, sau Pino Arlacchi-Italia).


Se pot trage doua concluzii clare in urma acestei dezbateri: pe de o parte, ca intre intrarea Romaniei in spatiul Schengen si constatarile MCV NU EXISTA NICI O LEGATURA si ca europarlamentarii PDL nu reprezinta Romania in PE.

Ceea ce nu trebuie sa fie uitat de cetatenii romani care sunt chemati in mai 2014 la urne pentru a-si alege reprezentantii in Parlamentul European.



Niciun comentariu: