vineri, 1 aprilie 2011

Despre Iri, Mel si altii la fel..

Incep sa ma eneveze barbatii astia bogati care isi cumpara o sotie tanara(uneori, abia iesita din copilarie, minora), o iau de nevasta, fac copii si apoi divorteaza cu tam-tam, dar, mai ales, se bat cu vehementa pentru "custodia " copilului.Avem si noi un caz care se dezbate chiar acum(Iri si Moni, desigur), dar ceea ce mi-a declansat reactia de fata este Mel Gibson si rusoaica lui.

Drept sa spun, imi placea Mel Gibson nu numai pentru realizarile lui artistice, dar si pentru statutul lui de om casatorit cu iubita din liceu, tata a sase sau sapte copii,un om de calitate, intr-un cuvant.Ei, bine,s-a casatorit cu Oksana, si-a lasat nevasta si copiii, a facut alt copil, asta e,daca dragoste nu mai e, nimic nu mai e..Dar,Mel Gibson se desparte penibil, se bate urat pentru fetita, o improasca pe fosta mare iubire cu noroi, e o mizerie acolo de ti se face rau..

Si, te intrebi:oare cata moralitate gasim in asemenea exemple de barbati care isi iau de neveste copile ce le-ar putea fi fiice sau nepoate,care pozeaza in oameni respectabili,care "venereaza" familia ca institutie si care dupa cativa ani(putini, de regula) ne agaseaza cu insistenta lor de a pastra copiii?

Moni, Oksana,au si ele partea lor de vina, fara indoiala,dar vina substantiala apartine lor, barbatilor bogati si varstnici, care cumpara tineretea.Nu ma convinge un tata precum Iri sau Mel, iar faptul ca tinerele mame vor sa fie independente si sa faca o cariera fara sa depinda de mosul bogat care le-a cumparat nu este un motiv ca sa le fie negat dreptul de a fi mame si a se ocupa de copiii lor.
Exista obligatii de intretinere, atat Iri cat si Mel sunt destul de bogati ca sa plateasca pentru intretinerea copiilor lor.Este imoral sa acuzi o femeie tanara pe care ai luat-o de nevasta impotriva normalului, ca este usuratica sau dezinteresta de copilul ei. Care este atunci motivul care te-a determinat pe tine, tata batran,bogat si moral, sa o iei de nevasta? Cat de moral si respectabil esti tu insuti?

3 comentarii:

Lucia Lepadatu spunea...

Si uite asa mai avem o telenovela, pe langa atatea altele, si uite asa uitam de grijile si nevoile noastre, si uite asa trece viata pe langa noi!

Unknown spunea...

Ma intreb: de ce oare e asa de ahtiata opinia publica dupa asemenea scene?Citeam undeva ca emisiunea cu Pepe balacarind-o pe nevasta lui a avut un rating mai mare decat alta despre chestiuni arzatoare,politice,de stat..Sa zicem ca ne-am plicitisit si de talk-show-uri, dar de ce e musai sa ne uitam la Pepe?

Lucia Lepadatu spunea...

Cred ca inclinatia multora spre barfa este mai recenta, de cand vedem ca oricine poate spune oricand orice despre orice persoana si nu i se intampla nimic, chiar daca prin aceasta calomniaza, de cand oricine se pronunta oricum despre orice subiect in virtutea unei invocate meserii (de analist, sociolog ..., pentru care nu exista, de multe ori pregatire).
Daca nu te poti ridica la nivelul cuiva, mai bine il discreditezi public, creezi perceptii negative la adresa acestuia, astfel de practici avand astazi foarte mult succes. Nimeni nu-si mai pune intrebarea daca este adevarat, ce este adevarat si ce nu, multi asteapta continuarea, se hranesc din astfel de barfe, de mizerii care ajung sa ne ghideze existenta.