vineri, 10 decembrie 2010

Guvernul-debitor trebuie sa restituie cei 25% acum!

Guvernul a anuntat ca se supune deciziilor judecatoresti si ca va restitui cei 25% luati de la bugetarii care au castigat in instanta ,esalonat, pana in 2014.
Este un demers neconstitutional si nelegal: guvernul este un debitor, ca oricare altul, si are obligatia sa execute debitul atunci cand creditorul pune in executare hotararea definitiva si irevocabila, adica si maine, daca asa vrea creditorul. Guvernul nu poate fi "mai egal" decat altii si nu poate sa isi fabrice cu mana proprie un act normativ care sa ii permita sa plateasca la "pastele cailor", fara dobanzi si fara compensarea inflatiei.
Iar argumentul ca face acest lucru pentru ca suma datorata ar afecta, daca ar fi platita, bugetul de stat, nu sta in picioare:trebuie sa plateasca cine a decis luarea acestei masuri, si nu romanii, din bugetul lor de stat.

4 comentarii:

Bibliotecaru spunea...

Stimată doamnă,
Din nefericire pentru noi, nu Guvernul-debitor trebuie să restituie cei 25%, tot noi, românii, dăm aceşti bani. Nu mai poate domnul Boc că au câştigat românii în instanţă împotriva românilor. Domnia sa riscă, cel mult, o moţiune de cenzură la anul... o nimica toată, pentru că oricum votul în moţiunea de cenzură este legat de interesele proprii ale fiecăruia şi nu de motivul moţiunii de cenzură. Dacă domnul Boc ar vizita pe termen lung un penitenciar, atunci ar risca ceva, ar fi mai atent cum stă treaba cu încălcarea drepturilor cetăţenilor români, dar aşa... Nici măcar nu-şi va bătea capul, va rostogoli datoria spre alte guverne.

Bibliotecaru spunea...

Sărbători Fericite!

Unknown spunea...

Ai dreptate. Si, ce ? Eu vreau sa vad actiune.Initiative. Ma bucur ca te lasi "provocat".Daca ministrul culturii nu face nimic, ce facem noi? La urma urmei, e mai puternic un minister decat un neam? Dar, unde e neamul? Unde sunt romanii?

Unknown spunea...

La multi ani si iti multumesc pentru interes.