duminică, 15 august 2010

Femeile salveza Romania.Iar?

Sunt romanca si ma mandresc cu romancele mele.Stiu din numeroasele mele deplasari prin lume ca romanca e una din cele mai frumoase femei, ca blonda sau bruna din Romania, diferite ca tip, sunt frumoase fiecare in felul sau, ca tinerele romance sunt superbe si ca nu mi-e rusine de loc nici cu mamele lor..

Pe scurt, ne-a facut Dumnezeu frumoase.Dar, de aici si pana la a face din femeile romance o "momeala" oficiala pentru a atrage turisti rusi si arabi, e cale lunga. Solutia propusa de un edil local dobrogean, umblat prin lume si expert in frumusete feminina are un mare defect: nu poate deveni politica de stat decat cu riscul ca Romania sa ramana in istoria prostitutiei, asa cum a ramas, de pilda, Filipine: disperat de marea saracie a tarii, incapabil sa gaseasca solutii, un mare demnitar filipinez( daca nu chiar primul ministru) a cerut prin anii 80 femeilor "sa se sacrifice pentru binele tarii" , intelegand prin aceasta sa se prostitueze.
E drept ca propunerea edilului roman nu suna chiar asa, dar reactiile din media sunt tintite pe prostitutie, nu pe distractie in "baruri cum nu mai exista in lume".

Imi vine in minte o reactie total opusa a autoritatilor germane care, acuzate in Consiliul Europei ca au de gand sa se pregateasca exemplar pentru cupa mondiala din 2006 cu aducerea de prostituate din afara tarii ( prostitutia fiind reglementata acolo, deci legala), aceste autoritati au protestat vehement la o asemenea acuza care viza moralitatea, chiar daca legalitatea nu avea de suferit.

Si atunci, cum e mai bine? Sa ne lansam pe piata mondiala cu "fetitele noastre", amazoane sexuale crescatoare de PIB, sau sa gasim alte solutii? Ar fi multe: inca mai avem in Romania cele trei lucruri fara de care viata nu este posibila: apa potabila din belsug, aer bun infara marilor orase si mancare buna ( includ aici si vinul).Nu avem drumuri, nu avem seriozitate,nu avem guvern, de aceea nu avem turism.

Niciun comentariu: