luni, 31 august 2009

Mens sana..

Apropos de metode de slabire:ma uit cu drag la cele doua poze uzuale:"inainte" si "dupa", in care o femeie grasa si complexata se transforma intr-un manechin.De multe ori sunt sigura ca sunt doua persoane diferite.Uneori, se pare ca functioneaza metoda laudata, sau a doua oara persoana in cauza poarta un corset..

E interesant de analizat tonul reclamelor:cele care prezinta aparate de gimnastica care pretind efort fizic nu mai stiu cum sa se scuze ca ne pun la treaba,dar,indulcesc intotdeauna hapul amar promitand ca in numai cinci minute pe zi capeti abdomenul plat ,scapi de celulita si te mariti a "n"a oara. Cele care te incurajeaza sa lenevesti pe canapea incinsa cu un brau tremurator care iti mananca grasimea,au un ton autoritar:gata cu indolenta, treci la treaba!Iar cele care iti recomanda pilulele minune sunt cele mai putin vocale:iei trei pastile pe zi,rezultat garantat sau banii inapoi.

Personal nu sunt o disperata din acest punct de vedere,dar pot spune cu mana pe inima ca "daca vrei cu adevarat, poti"( mai tineti minte reclama asta?).Nu ma duc la sala,nu inghit pastile,dar mananc atent si fac miscare la mine acasa, in fata TV,urmarindu-l pe dl sau dna Talk-show.De cate chestii aud, ma apuca nevoia de miscare( ca sa ma pronunt elegant..).
Muzica Madonnei este excelenta pentru dans,iar felul in care arata ea la 50 ani e cea mai buna reclama.

Sigur, parca aud reactia:dar ce, eu am timp sa fac miscare si sa dansez?

Stiu, este o axioma chiar, ca romanul petrece in fata TV mai mult timp decat multi altii,ca in week-end, cand francezii, americanii etc umplu strazile marilor lor orase de adevarate armate de alergatori,noi fugim la iarba verde si ne asezam in jurul gratarului.

Si atunci, de ce nu ne-am misca cateva minute in ritmul talk-show-ului?Poate am deveni mai intelepti,pentru ca, nu-i asa,"mens sana" sta intr-un "corpore sano". Si, Doamne, cate nevoie avem de o minte sanatoasa in toamna asta politica...

Niciun comentariu: