miercuri, 4 martie 2009

Femeile sunt superioare barbatilor!

Academia Catavencu ne regaleaza cu topul celor mai sexy intelectuali.Cateva remarci:
-barbatii de care se intereseaza autorii topului sunt "intelectuali"-apar in top numai vreo doi politicieni:"honni soit qui mal y pense.."
-spre deosebire de femeile sexy din politica(sunt cel putin 50,asa cum le prezinta topul precedent al Academiei), barbatii din politica nu sunt interesanti din punctul de vedere al sex-appeal-ului.Ei pot fi,deci, interesanti din punctul de vedere al altor calitati:inteligenta,viclenie, priceperea de a face jocuri politice, de a negocia, gasirea de solutii pentru tara etc.Concluzia nu poate fi decat aceea ca barbatii din politica sunt acolo pentru a face politica, chiar daca nu sunt sexy.
-topul cuprinde fotografiile si caricaturile sexosilor,si aici apare MAREA deosebire intre acest top si cel feminin:cei 50 de intelectuali sunt reprezentati imbracati,cu capul exagerat de mare(creier mult),in pozitii oarecare,decente.Cum sunt prezentate cele 50 de femei din topul precedent?In pozitii "deocheate"( ca sa fiu blanda), in costume de baie etc.Oare de ce? Nu tot despre "a fi sexy" este vorba?
Concluzia se impune si este de tipul ori-ori:
-ori "sexy" nu mai inseamna ceea ce insemna,
-ori "sexy" inseamna pentru un barbat o femeie dezbracata intr-o pozitie incitanta ,iar pentru o femeie un barbat imbracat decent,mai tanar sau mai batran, cu sau fara chelie, cu sau fara burta,dar INTELECTUAL! Daca e asa, bravo,femeilor! V-ati mai demonstrat, inca o data, superioritatea fata de barbati! Si ma gandesc la cursurile de medicina legala cu prof Ciornea, care ne spunea ca barbatii au o abordare rationala a vietii, in timp ce femeile,una instinctiv-sentimentala...

2 comentarii:

Anna spunea...

Nu sunt de acord ca femeile sunt superioare barbatilor sau invers. Doar diferite/diferiti. Acceptiunea cuvantului "sexy" s-a alterat cred doar in Romania. In topul "sexiest man live" al revistei "people" apar, in opinia mea, exclusiv barbati atragatori din punct de vedere fizic, majoritatea actori (exceptie- JFK Jr. care, desi e politician, nu e mai putin sexy decat Hugh Jackman sau Johnny Depp). In Romania, se pare ca un barbat nu are nevoie decat de bani ca sa fie considerat sexy. Si ca sa arate ca are bani, nu e nevoie sa se dezbrace (ba dimpotriva...)
Warren Buffett, come to Romania! You'd be our no.1 hot guy! :)))))

Unknown spunea...

Titlul acestui articol reprezinta un punct de vedere personal,conjunctural,si trebuie tratat cu o usoara ironie.Eu nu cred in superioritatea unui sex asupra altuia,dar aici e vorba despre faptul ca o femeie,se pare, poate aprecia drept sexy un barbat inteligent, in timp ce un barbat nu va spune despre o femeie doar inteligenta,nu si frumoasa, ca e sexy.De unde,superioritatea abordarii feminine a problemei de a fi sexy.