duminică, 3 februarie 2013

BIROUL DE INFORMARE AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ÎN ROMÂNIA ANUNŢĂ LANSAREA CONCURSULUI DE FOTOJURNALISM

Redau mai jos o stire despre o oportunitate adresata celor tinerilor romani care  studiaza foto jurnalismul, si anume anuntarea de catre Biroul de Informare al Parlamentului European în România a lansarii concursului de fotojurnalism. Obiectiv: Europa.

Concursul de fotojurnalism li se adresează studenţilor de la facultăţile de jurnalism, iar scopul acestuia este de a stimula interesul tinerilor jurnalişti pentru problematica europeană.

Cei care se vor înscrie în acest concurs vor trebui să realizeze materiale care să reprezinte o reflectare în imagini a valorilor europene şi a semnificaţiei cetăţeniei europene.

 Concret, participanţii trebuie să trimită o serie de cinci fotografii în alb-negru sau color care se vor încadra într-una dintre cele trei teme date, şi anume: 2013 - Anul european al cetăţenilor, Unitate prin diversitate în Europa de azi şi Patrimoniu cultural european. Lucrările înscrise în concurs vor fi însoţite de formularul de înscriere şi de o copie scanată după legitimaţia de student.

Regulamentului concursului şi formularul de înscriere se găsesc pe site-ul Parlamentului European, la adresa europal.ro. Data limită de transmitere a lucrărilor pentru acest concurs este 3 martie 2013.

Juriul este format din fotografi profesionişti, fotojurnalişti şi profesori universitari. Din fotografiile înscrise în concurs, cele mai reuşite 25 de serii vor fi publicate într-un catalog. Fotografiile cele mai reprezentative din fiecare serie, alături de alte 35 de poze alese din cele înscrise în concurs, vor fi prezentate într-o expoziţie care va fi deschisă la începutul lunii aprilie la Bucureşti, în spaţiul public european din strada Vasile Lascăr. Autorii celor mai bune cinci serii fotografice vor merge la Bruxelles pentru două zile, unde se vor familiariza cu instituţiile europene şi se vor întâlni cu membri al Parlamentului European.

Niciun comentariu: