luni, 8 august 2011

Române, nu mai fii poet!

Cred ca cel mai mare defect al romanului este ca s-a nascut poet.Ca are, deci, imaginatie si vede lucrurile altfel decat sunt.

Sa ma explic:azi dimineata doua stiri mi-au atras atentia:una frantuzeasca, care relata despre evolutia drumurilor franceze dupa razboi,cum s-au organizat ei, cum au facut un minister al transporturilor care sa se ocupe de reteaua rutiera, cum au construit deja prima autostrada cu taxare in anii '50,bref,cum au facut in asa fel incat sa nu mai existe cirezi de vaci sau turme de oi pe sosele,sa nu-si mai strice masinile etc,etc.

In paralel, pe un post romanesc:romanii au ceea ce aproape nicaieri in Europa nu mai gasesti:drumuri sparte,hartoape,drumuri de tara,animale pe drum si tot restul, iar"strainii sunt innebuniti dupa asemenea atractii care, se pare, aduc tot mai multi turisti la noi".

Asadar,in anul de gratie 2011,la vreo 50 de ani dupa ce prima autostrada se construise deja in Franta, noi ne imaginam ca am gasit solutia miraculoasa:desi avem si noi un minister al transporturilor,acesta se ocupa de altceva,DAR,iata ca am descoperit si noi,(dupa ce au descoperit strainii atrasi de chestii ciudate), ca avem un capital de exploatat! Turismul prin hartoapele patriei,printre raţe, gâşte si cirezi!

Stimati guvernanti, doamna ministru al trasnporturilor, va conjuram sa nu mai reparati drumurile ca se supara turistii straini.Lasati-ne drumurile atractive,misterioase,care pun la incercare rotile si osiile masinilor,care ne cresc adrenalina cand navigam printre turme pe un carosabil ca nicaieri in lume!

C'est bon pour le moral, ar zice frantuzul.Eu zic, din nou, sa ne trezim din visare!

Niciun comentariu: