joi, 25 august 2011

Dominique Strauss-Kahn, un om politic exemplar

Acuzatiile de natura penala impotriva lui Dominique Strauss-Kahn au fost retrase si el este acum liber sa se intoarca in Franta.Si totusi, nu o face inca.Un reporter CNN acreditat la Paris a lansat ieri o ipoteza interesanta in legatura cu aceasta atitudine a lui Strauss Kahn, care a decis ca mai are ceva treburi de rezolvat in State:foarte curand, in cateva zile, cred, socialistii francezi au o mare adunare in care isi vor prezenta candidatii pentru presedintiale si strategia pentru iesirea Frantei din criza.Intoarcerea lui Strauss Kahn acum ar fi inoportuna, daunatoare chair pentru partid si socialistii nu vor sa riste.Iar Strauss Kahn, om de partid,accepta sa revina in tara dupa adunare,ceea ce demonstreaza o moralitate politica impecabila!

Desi nu va mai candida pentru nici o pozitie in partid, pentru moment,se stie ca este sustinatorul Martinei Aubry, care, de notat, declarase ca daca DSK ar fi decis sa candideze, ea si-ar fi retras candidatura si l-ar fi sustinut.Asa,el, DSK, o sustine pe ea in competitia pentru desemnarea candidatului socialist in care principalul ei contracandidat este Francois Hollande.

Intr-o Franta in care presedintele Sarkozi se eclipseaza tot mai mult din viata publica, lasandu-l pe primul sau ministru sa anunte masurile antipopulare anticriza (intre care cresterea pretului tutunului si, atentie, al bauturilor dulci tip "cico"),exista o sansa uriasa ca o femeie, Martine Aubry, sa devina presedinte.

Exista de asemenea, aproape certitudinea ca un partid socialist sa castige alegerile,detronand un partid de dreapta.

Asa cum ar trebui sa se intample si la noi.

3 comentarii:

Bibliotecaru spunea...

Aseară OTV a anunţat un sex-gate la primărie, vom vedea deci cât de exemplari vor fi politicienii români pentru că povestea se va repeta, probabil, şi la noi. Dacă vom vedea sau nu demisii, nu ştiu, mass-media va avea grijă însă să facă exemple din ei, pentru că OTV, o dată ce a prins prada în gheare, nu o mai lasă până ce nu se duce şi ultima fărâmă de informaţie într-un serial de câteva luni. :D

Stimată doamnă,
Dincolo de glumă, domnul Dominique Strauss-Kahn este unul din vârfurile Comisiei Trilaterale, apoi şi înlocuitoarea sa la FMI este, de asemenea, tot un personaj principal al Comisiei Trilaterale. Criza va exploda într-un an sau doi şi atunci veţi afla cât de "exemplari" sunt aceşti oameni şi cât de mult "bine" au făcut României. Atunci când oamenii se joacă de-a dumnezeu, efectele nu pot fi decât diavoleşti.

Unknown spunea...

Exemplar mi se pare la DSK faptul ca nu pune bete in roate propriului partid, mai ales acum, cand vin zile importante pentru PS.Exemplar este si faptul ca a plecat din pozitia sa extrem de importanta de indata ce a fost acuzat, inainte de a se da o hotarare.Cred ca fata de ceea ce se intampla pe la noi cu unii ,DSK este un om exemplar.

Bibliotecaru spunea...

Fie aşa, fie la ei nu răzbat aşa de uşor luptele interne de prin partide ca la noi. Miza este îndeajuns de mare pentru a fi circumspect. Sigur, la suprafaţă pare o reacţie de bun-simţ politic, poate că este aşa, nu aş fi aşa de sigur însă că prin partid lucrurile au stat tot atât de bine. Cred că lucrurile s-au rezolvat de la sine în momentul în care a devenit evident că DSK nu mai are şanse în alegeri. Eu unul nu aş exclude ca în locul domniei sale să fi ajuns o porta-voce a domniei sale. Dacă aş ştii mai multe despre politica franceză...