marți, 14 iunie 2011

"The answer my friends is blowing in the wind"..

15 iunie este data aleasa de comunitatea mondiala pentru a marca lupta impotriva a doua fenomene sociale ingrijoratoare: foamea si maltratarea persoanelor varstnice.

Conform FAO, foamea afecteaza o sesime dintre fiintele omenesti care traiesc pe pamant( un miliard de persoane subnutrite in 2009) in Africa, mai ales, dar si in alte regiuni ale globului.Desemnata mereu drept subiect important pentru diferitele intalniri politice la cel mai inalt nivel ale statelor celor mai puternice, foamea continua sa afecteze oameni, sa ucida, mai ales copii si batrani.

Si tot pe acestia din urma ii afecteaza tratamentul incorect,violenta fizica,psihologica si economica a rudelor,vecinilor,autoritatilor sau a personalului cu atributii de intretinere a batranilor in caminele unde acestia isi duc ultimele zile.

Si desi marcam anual aceste zile de lupta impotriva acestor fenomene rusinoase pentru o planeta care se pretinde a fi democratica si cu grija Omului si a drepturilor acestuia,mai exista mult prea multi batrani care mor umiliti, loviti,flamanzi si fara o raza de afectiune.La fel, la fiecare cateva secunde, un copil din Africa moare de foame..Cum, tot de foame, si tot din vina omului, dispar atatea specii de animale si pasari..
Si, te intrebi:
"How many times can a man turn his head and pretend that he just doesn't see...
How many deaths will it take till he knows, that too many people have died..
The answer my friends, is blowing in the wind" ..Raspunsul lui Bob Dylan.

Si, apropos de vant, tot 15 iunie este ziua europana a vantului, a energiei eoliene..

Un comentariu:

Bibliotecaru spunea...

Eu cred că şi în zona "my friends" cam avem de suferit. Cetăţenii s-au cam învăţat să se războiască între ei, prieteniile au devenit relaţii...