vineri, 17 iunie 2011

"Călcâiul lui Ahile" la masculin ..

Christine Lagarde e, practic,sefa FMI.Salut prezenta unei femei intr-un asemenea post, iar dna Lagarde e nu numai asta, ci si un profesionist si un om de calitate.Daca se va intampla ceea ce se aude, respectiv numirea lui Hillary Clinton in fruntea Bancii Mondiale,vor exista doua uriase sanse in plus pentru ca femeile sa arate ca sunt perfect capabile sa ocupe posturi de o asemenea anvergura.

Sunt curioasa, in acelasi timp, ce mijloace vor fi folosite impotriva lor, atunci cand va veni vremea( daca va veni vremea) sa fie inlaturate din aceste posturi, de vreme ce , se pare ca scandalurile sexuale nu sunt cele indicate in cazul femeilor.Daca ma gandesc bine,femeile care au apucat sa ajunga in posturi de decizie nu au fost acuzate de viol,relatii adulterine,hartuire sexuala,asa cum multi barbati importanti au fost..Asemenea comportamente de natura sexuala au constituit de mult mai multe ori decat acuzele de coruptie, sa zicem,cauze care au dus la distrugerea unor cariere masculine, cel mai recent exemplu fiind Strauss-Kahn,predecesorul Christinei Lagarde la conducerea FMI.E interesant de analizat acest fenomen, e interesant de vazut daca nu cumva , si in acest domeniu trebuie sa ne gandim la diferente de gen.

Daca, nu cumva, "călcâiul lui Ahile" al barbatilor este, mai ales,de natura sexuala..

3 comentarii:

Lucia Lepadatu spunea...

Vesti bune, intr-adevar! Retin insa ca nominalizarea/numirea are loc intr-o perioada dificila, cand criza ameninta inca omenirea. Si poate ca, daca nu vor reusi, tocmai asta li se va si reprosa, adica incapacitatea de a rezolva problemele generate de o criza pentru declansarea careia nu sunt vinovate.

Bibliotecaru spunea...

Întrebarea este dacă faptul că doamna Christine Lagard devine şeful FMI fiind totodată şi membru al Grupului de la Bilderberg, la fel ca şi domnul Dominique Strauss-Kahn, nu cumva întinează un pic bucuria unei doamne la şefia FMI.

Unknown spunea...

Nu-mi aduc aminte sa fi fost comentarii asupra apartenentei lui Strauss-Kahn la acelasi club cand a fost el ales..Deci, cand un barbat e membru acolo, e ok, cand o femeie e membra, gata, ea devine presedinta FMI pentru ca e membra, si nu pentru ca ar merita..Asta vrei sa spui?