miercuri, 26 ianuarie 2011

Felicitări, domnule Adrian Năstase!

O stire importantă a trecut destul de repede prin mass media noastră:alegerea lui Adrian Năstase in functia de vicepresedinte al grupului socialist din Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei.Este o pozitie importanta, de decizie, si sunt convinsă, cunoscându-l pe A.N. că o va folosi in interesul României.
Cunosc bine Consiliul, cunosc bine si grupul socialist, in care am intrat in 2001 si a cărei prim vice presedinta am fost timp de un an, in 2008, ultimul meu an in parlament.Ca peste tot intre politicieni, competitia e acerbă;am concurat impotriva unei parlamentare din Austria, din Salzburgul lui Mozart, cu care eram prietena si cu care am demarat procedura infrăţirii orasului ei minier cu Tg Ocna mea bacauana, din pacate n-am apucat sa duc proiectul la capat..
Socialistii au ales un elvetian drept presedinte,in dauna unui neamţ, si pe mine drept prim vice.Am fost mândră de România, mai intâi, si apoi, de mine(homo sum..), dar mi-am dat seama cat de mult inseamnă relatiile intre oameni, lobby-ul bine gândit,bine făcut si eficient.Nu am putut sa cer sprijin grupului femeilor, pentru ca si contracandidata mea era femeie, dar am cerul sprijin colegilor de care mă apropiasem in anii de Consiliu: francezilor,grecilor, englezilor, spaniolilor, turcilor, acestia fiind si printre cei cu delegatii numeroase, deci voturi multe.
Am reusit, ar fi trebuit sa mă ocup de relatia cu UE, mai ales.Deţineam, pentru România, o pozitie politică importantă.Poate chiar mai importanta decât cea pe care o dobândisem in 2004, cand am fost aleasă pentru un mandat de 3 ani, presedintă a uneia din cele 10 comisii ale APCE, cea pentru egalitate de sanse.
Acum, prin pozitia lui Adrian Năstase câştiga România, câştigă social-democratia românescă, dar, câştigă si socialistii europeni, care au şansa să il aibă in fruntea lor pe românul Adrian Năstase,mare cunoscător al problemelor internationale, o personalitate cunoscută bine si apreciată in Europa.
Cel care, in calitate de prim ministru , a donat in numele României Consiliului Europei un duplicat al "Rugaciunii"lui Brancuşi, care vegheaza intrarea in hemiciclul din Strasbourg..

Felicitări, domnule Năstase!

Un comentariu:

Bibliotecaru spunea...

Sper că nu vă supăraţi pe mine, dar trebuie să fiu pragmatic.
Ce foloase trage România de pe urma acestui grup (fie şi prin intermediul PSD)? Recunosc că eu nu am auzit nimic despre el de aceea nu-mi dau seama cum poate influenţa el România.