miercuri, 1 septembrie 2010

Cum va cheama,copii? Popescu Ion!

O stire stupefianta:toti candidatii la bac dintr-o clasa, dupa ce au primit indicatii cu privire la felul in care trebuie sa completeze informatiile din coltul orb al filei de concurs( acela pe care scrii cum te cheama si apoi il indoi, ascunzandu-ti identitatea), au scris ca se numesc :"Popescu Ion".Toti, baieti si fete, deopotriva, au ascultat explicatiile si au copiat fara sa stea pe ganduri exact ce a scris profesorul indrumator pe modelul pe care l-a completat pentru ei pe tabla, model pe care fusese ales numele Popescu Ion.
E de ris sau de plans?
Vorbim de oameni de 18 ani sau aproape, care vor vota peste doi ani, ca sa ma refer numai la acela dintre drepturile fundamentale, drept individual cu efecte asupra intregii societati, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca se asteapta ca acesti tineri sa devina in cativa ani specialisti intr-un anume domeniu util social.

N-au inteles bine, vor spune unii, nu li s-a explicat corect, au fost emotionati..Nici o explicatie nu poate sa explice inexplicabilul acestei situatii.

Abia acum mi-e frica de ce se intampla in tara asta..

Un comentariu:

Lucia Lepadatu spunea...

E tragic, intr-adevar, pentru viitorul Romaniei! Stau si ma intreb cum oare au ajuns pana la bacalaureat?
Din pacate, vedem ca multi concetateni nu stiu sa vorbeasca romaneste,indiferent de statutul lor.
Ce face Academia Romana? Lingvistii nostri unde sunt?
Nu cred ca solutia este sa modificam limba romana functie de nivelul redus de cunoastere al unora si sa asimilam forme si sintagme eronate.
Cred ca trebuie sa ne manifestam si sa obligam Academia sa reactioneze.