luni, 6 septembrie 2010

Poporul trebuie consultat despre un nou imprumut FMI!

Suntem pe cale sa ne nenorocim definitiv:guvernantii au aruncat in eter propunerea "un nou imprumut de la FMI", pentru ca norodul sa se obisnuiasca cu ideea. I-am auzit pe liderii opozitiei taxand drept criminala o astfel de intentie, si asta pe buna dreptate.

Avand in vedere felul in care se procedeaza in tara asta cu luarea de masuri cu consecinte catastrofale pentru generatiile actuale si viitoare,mi se pare ca ar trebui sa ii cerem presedintelui Romaniei sa uzeze de prevederile art 90 din constituie si sa consulte prin referendum pe romani cu privire la oportunitatea, avantajele si mai ales, consecintele indatorarii din nou a debitorului care este deja Romania.

Presedintele trebuie sa intrebe poporul daca este de acord ca guvernul sa mai incheie un nou contract de imprumut. Si daca poporul spune NU, atunci sa demita in corpore un guvern care nu gaseste decat aceasta solutie nepopulara.

Articolul 90 din constitutie nu reprezinta un drept al presedintelui, ci este un mijloc la indemana acestuia pentru situatii extreme.Si un nou imprumut de la FMI, cand acesta pe care l-am incheiat si de pe urma caruia nu vedem decat care sunt sumele pe care trebuie sa le restituim pana prin 2015, un nou imprumut,deci, ar reprezenta fara indoiala, falimentul Romaniei.

Vrem asta? Sa intrebam poporul printr-un referendum!!

Niciun comentariu: