marți, 6 aprilie 2010

Teo si reforma clasei politice

A trecut si sarbatoarea Invierii Domnului, cu cele bune si cele rele-intre cele rele, uciderea mieilor fiind cea mai greu de suportat pentru mine..Dupa ce ii omoram(si sunt asa de frumosi si de fragezi..), mai si injuram ca ne provoaca indigestie.Ce sa mai spun..Omul e fiinta superioara, nu-i asa?

In fine, sa revenim la politica de zi cu zi.Nu am comentat , din respect pentru Inviere, candidatura lui Teo.De fapt, Teo este o intelectuala, o femeie desteapta, citita si cu umor.Aceste calitati au facut-o sa aiba succes in show-biz si sa fie cunoscuta de multa lume.Popularitatea sa a fost criteriul determinant care a facut-o membru PDL si candidat pentru Parlament in 24 ore.Teo este folosita de PDL pentru ca se asteapta de la ea sa adune mai multe voturi decat cealalta doamna candidata,care nu e vedeta TV.
Bun.Cateva remarci:
-se doreste reformarea clasei politice.Suna bine.Concret, ce inseamna asta in viziunea PDL? Sa propunem alegatorilor oameni din presa, din lumea spectacolului, vedete,nume cunoscute, in speranta ca stampila va cadea automat pe un nume cunoscut.
-daca Teo doreste sa ajute copiii, in calitatea ei de persoana cunoscuta, ar fi putut sa candideze independent, nu? Pentru ca altfel, ea intra in lupta de reformare a clasei politice avand deja o eticheta politica, ducand in spate esecurile si "succesurile" PDL,( vai, e absolventa de filologie, si colega de partid cu autoarea acestui brand..) de care va trebui sa dea seama.Este o mostenire pe care ea nu o poate accepta "sub beneficiu de inventar", adica sa culeaga numai fructele, lasand sarcinile de o parte.
-in cateva emisiuni tv diverse persoane isi dau cu parerea despre faptul pozitiv al candidaturii unei femei ca Teo, care e o inocenta in materie politica, si tocmai de aceea, spun acele persoane, va fi un politician bun , cinstit si pentru popor.

Cu cat e mai inocenta Teo, cu atat va fi mai folosita politic.Un partid nu e o mama,parlamentul nu e o gradinita.Parlamentul, politica, sunt lumi dure,in care principiul "care pe care" functioneaza mereu, uneori impreuna cu cel al muncii de echipa pentru obtinerea unor scopuri politice,nu in sensul politicii Maicii Tereza.

In Romania nu avem nici traditia politica, aceea care in Anglia, de pilda, formeaza politicieni, nici scoli politice ca in Franta.In Romania, politician te califici la locul de munca cu conditia sa ai :cunostinte juridice( altfel, faci tot de felul de nazbatii:am auzit o distinsa doamna politician pledand pentru reintroducerea pedepsei cu moartea-neavand habar ca asta ar insemna excluderea instantanee a Romaniei din istoria contemporana, cu toate consecintele dezastruoase pentru poporul roman..), experienta de viata, coloana vertebrala si orientare in spatiu( intelegeti ce vreti din asta).Altfel, odata ajuns acolo,poti sa o duci foarte bine pretinzand ca muncesti pentru popor, in realitate fiind doar un vot.

Teo, daca va fi votata, va sta prin platouri pana ce fostii ei colegi din presa vor deveni incomozi si enervanti ( pentru ca o vor trata, in mod firesc, ca pe un politician), apoi nu vom mai auzi nimic de ea pana la alegerile urmatoare.Sau, pentru ca va fi membru PDL, s-ar putea sa beneficieze de ceva publicitate, nu multa, pentru ca nu se poate sa devina mai cunoscuta si mai populara decat ...stim noi cine.In PDL se respecta ierarhia.

2 comentarii:

Tudorina spunea...

Din pacate Teo nu ar fi putut sa candideze independenta. Legea nu permite decat partidelor parlamentare sa propuna candidati.

Unknown spunea...

Desigur,dar nu asta e esentialul.Eu, oricum, nu cred in independenti:nu pot face nimic, chiar daca reusesc sa intre in parlament.Solutia este reformarea partidelor politice in sensul de a face o triere riguroasa si responsabila a candidatilor propusi si asigurarea acoperirii unei plaje cat mai larga de oameni potriviti la locul potrivit.Chiar daca ne place Teo, ne place ca show-star si nu ca politician.