luni, 19 aprilie 2010

Manastirea din Tisa Silvestri

Manastirea din Tisa Silvestri, jud Bacau, langa comuna Secuieni pe drumul Vasluiului..Duminica trecuta, 18 aprilie.Un preot tanar, cu parul ca al sfintilor, predica despre femeile mironosite( cele care s-au dus cu mir la mormantul lui Hristos) si despre femei, in general, in religia crestina.Este o predica extraordinara, filosofia sunand firesc intr-un spatiu spiritual deosebit..Am vazut multe manastiri romanesti, dar aceasta are ceva aparte:un spatiu destinat femeilor sfinte:-acesta din imagine.Fecioara este inconjurata de apostoli, dar tot restul spatiului acestuia pe care ea il acopera este acoperit de imagini de sfinte.
Asa ca predica vine si mai potrivita in acest loc.
Ce spune preotul despre femeie, cea care simte, intuieste si afla adevarul mai repede decat barbatul care analizeaza, cerceteaza, este asa de pe sufletul meu, incat ma simt si mai inaltata de minunea slujbei..
Si corul maicutelor, care adie dulce peste dealurile acoperite de padurea inca rara, in timp ce satul se cuibareste intre culmile dealurilor, iar vantul de primavara abia adie..Pace si frumusete desavarsite..
Va invit in judetul meu, la Tisa Silvestri, femei si barbati deopotriva, care credeti in minunea vietii, a invierii, a renasterii si a armoniei dintre femeie si barbat, asa cum i-a creat Ziditorul..

Un comentariu:

euthana spunea...

Doamne ajuta! Am veni daca am avea date de contact a parintelui sau a persoanei care se ocupa de cazare. Daca ma puteti ajuta v-as fi recunascatoare. O zi frumoasa!