duminică, 14 iunie 2009

Despre oameni..

S-a nascut in Filipine in urma cu 55 ani.La nasterea lui, moasa a luat-o la fuga ingrozita:parea ca din pantecul bebelusului ieseau serpi! De fapt erau niste membre,trei la numar,ale unui geaman care nu devenise fiinta umana,si care"traia"in corpul si din sangele fratelui sau.Pentru ca in Filipine acesti oameni sunt considerati insemnati de sacru,nu niste monstri, parintii copilului l-au purtat prin tara ca pe o atractie de balci( "omul caracatita"),dar l-au ajutat, in acelasi timp, sa nu se rusineze de situatia sa.S-a casatorit si a facut un copil.

La 55 ani a inceput sa se simta rau, a mers la un doctor care i-a spus ca il poate opera si ca dupa aceea nu va mai avea probleme cu insuficienta cardiaca si cu scolioza,provocate de faptul ca bietul sau trup cara din greu si hranea o jumatate din geamanul parazit.

Barbatul a cerut ragaz de gandire si a decis sa nu se opereze,pentru ca nu putea sa-si ucida fratele.

Ma uitam aseara pe Discovery si incercam sa inteleg aceasta decizie.E vorba de religie? De morala? Un biet trup chinuit( pentru ca el e infirm, nu are decat un picior, umbla in carje, se misca greu,respira greu,cara vreo 15 kg in permanenta,are probleme cu digestia, e slab,pentru ca nu se poate hrani si fratele il va ucide, in curand..),un biet trup chinuit,deci, dar, atat de puternic sustinut de spirit..Sotia lui, o femeie normala,declara ca este decizia lui si numai a lui,ea va fi alaturi de el..

Si nu stiu ce sa spun,chiar nu stiu...Oameni.. Dar sigur este inca un exemplu de asumare a vietii.

Niciun comentariu: