joi, 21 mai 2009

Elena si Constantin

Elena si Constantin au fost mama si fiu: ea, o femeie instruita si deschisa la minte, el un imparat profund interesat de imperiul pe care il conducea.

Ea a descoperit crestinismul si i l-a relevat fiului sau ca pe o formula spirituala,un mod de viata si de mantuire.El a vazut mai mult decat atat:un mod inteligent si eficient de a reforma imperiul actionand asupra oamenilor acestuia.

Elena a plecat la Ierusalim unde a identificat locurile sfinte,le-a pus in valoare prin construirea marilor monumente care au devenit locuri de pelerinaj.El a facut din crestinism credinta oficiala a marelui imperiu roman.

Munca lor impreuna a dus la schimbarea lumii,crestinismul devenind ceea ce este astazi:una dintre cele mai importante religii mondiale,care uneste oamenii in jurul invataturii lui Iisus.

Nu numai pentru ca astazi ii sarbatorim pe Sfintii Imparati Constantin si Elena si pe toti cei care poarta aceste nume scriu aceste randuri, ci si pentru ca,pentru mine, ferventa partizana si propovaduitoare a parteneriatului intre FEMEIE si BARBAT, lucrarea celor doi sfinti este un exemplu al valabilitatii acestui principiu: atunci cand femeia( cu sensibilitatea,intuitia,bunatatea si dragostea ei) se aliaza cu barbatul( cu ratiunea,decizia,puterea de actiune a acestuia), se nasc cele mai mari realizari ale lumii.

Numai ea si el impreuna,in respect si egalitate, pot misca muntii sau schimba lumea.

La multi ani tuturor care isi serbeaza azi ziua onomastica!

Niciun comentariu: