duminică, 8 mai 2016

Sadiq Khan, noul primar al vechii Londre

Sadiq Khan este noul primar al Londrei.Avocat, laburist,doua calitati care ma leaga de acest personaj.Pachistanez, musulman,alte calitati,pe care le respect.

Sadiq Khan, fost ministru in cabinetul socialistului Gordon Brown, a devenit carmuitorul destinelor londonezilor,o populatie eterogena,vivace,gata sa se exprime prin Speackers Corner din Hyde park,niciodata amorfa, niciodata banala.

Ma bucur ca socialistii britanici au reusit sa aleaga un candidat valoros si sa-l impuna.Ma bucur ca l-a batut pe un candidat "de bani gata" si fara profil politic sau moral.

Victoria laburistilor si a lui Sadiq Khan este comparabila cu victoria lui Barack Obama, intr-un fel. Desi britanicii sunt o natiune mult mai maleabila, totusi extrem de mandra de radacini si traditii..Cu toate astea, ca orice neam vechi, care se respecta,stie sa se schimbe, atunci cand interesele majore o cer. Si acum este nevoie de flexibilitate,de colaborare,de intelegere, mai mult decat oricand.

Sadiq Khan e un om inca tanar, avocat si socialist-combinatia perfecta pentru reusita. Sper sa rezolve problema poluarii din Londra-am studiat acolo doua luni si m-am cam sufocat pe strada- si sa faca din aceasta capitala veche un oras nou, viu, bogat etnic si cultural,un spatiu al pacii si intelegerii. Marea Britanie merita un astfel de lider gospodar al maretei sale capitale.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Oferta de împrumut a redus rata
Am acordă împrumuturi pentru oricine este interesat şi de asistenţă financiară. Acesta este un împrumut, între individ cu condiţii simple şi specifice pentru acest fapt unele prevederi sunt făcute pentru buna desfăşurare a procedurii. Meu rata dobânzii pe durata de viaţă a împrumutului este de 3 % şi rambursarea se face lunar, în cazul în care orice moment sunteti interesati, contactati-ma prin e-mail: geogialuiza@gmail.com