vineri, 5 noiembrie 2010

"Sa ne iubim, sa terminam al mortii haos"..

Adrian Paunescu a plecat dintre noi.L-am cunoscut personal, am fost colegi, o vreme, in delegatia Romaniei la Consiliul Europei. Il priveam cu respect, cu adoratie chiar, pentru ca el a fost pentru mine si multi altii din generatia mea, creatorul cenaclului Flacara, care mi-a luminat viata in anii dinainte de '89. A fost autorul unor poezii sublime pe care prietenul meu, Gil Ionita, plecat si el prea deverem, a compus melodii sublime: "Sa ne iubim", "Capul lui Mihai Viteazul" si atatea altele..Sunt sigura ca azi vor curge laudele, vorbele frumoase, regretele..Dar Adrian Paunescu n-a avut parte de pretuirea multora, din motive mici, meschine.
Ne priveste acum de sus, senin, si ne iarta.
Adrian Paunescu a fost cel mai mare poet al ultimilor ani,poet al iubirii, al dragostei de tara, de tarani, de parinti..
Adrian Paunescu a fost un politician social-democrat inimos, cu dragoste de neam, cu sperante pentru viitorul frumos si demn al tarii lui..
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l puna unde ii este locul,printre valorile mari ale spiritului romanesc.

2 comentarii:

Bibliotecaru spunea...

Mi-aş dori funeralii naţionale pentru această mare pierdere a poporului român. Structura animalică care transformă în completă metastază poporul român, nu ne lasă însă să ne plângem ruperea lacrimilor sufletului.

Lucia Lepadatu spunea...

Prea devreme si prea multi pleaca dintre noi!
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!