joi, 25 noiembrie 2010

Inca o zi internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor

25 noiembrie a fost decretata ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor si in fiecare an, in aceasta zi, avem parte de luari de pozitie, de marcarea zilei, de prezentare de date statistice etc.
Consider aceasta zi de o importanta deosebita pentru ca ea ne aminteste( macar o data pe an) despre existenta, persistenta si amplificarea an de an a celei mai rusinoase activitati umane:violenta impotriva a mai bine de jumatate din populatia globului, exercitata de barbati, de guverne, de mass media, de internet,de publicitate.

Pentru ca violenta impotriva femeilor nu inseamna numai violenta in familie, asa cum se incearca a se induce in mentalul colectiv de diversi factori,ci mult mai mult:violenta impotriva femeilor este faptul ca femeile sunt mai sarace decat barbatii, ca femeile sunt discriminate, hartuite sexual, traficate in scopul prostitutiei sau al muncii fortate ori a sclaviei, violenta impotriva femeilor inseamna si folosirea ca pe o marfa a corpului femeii in productii publicitare ori pornografice...
Iar de comiterea, perpetuarea, insuficienta combatere si prevenire a acestei VIOLENTE se fac vinovati toti factorii pe care i-am mentionat.In plus, femeile insele se victimizeaza prin pastrarea tacerii asupra violentei.

Solutia?Solutiile?Femeile din generatia internetului ar trebui sa stie mai bine sa se autoprotejeze, sa inteleaga ca lupta impotriva violentei indreptate asupra lor incepe din propria familie si ca in mana lor sta cel putin un instrument extrem de eficace pe termen mediu si lung:educarea propriilor lor copii, baieti si fete, in spiritul respectului fata de oameni, al demnitatii umane, al egalitatii intre femei si barbati. Simplu.

Niciun comentariu: