sâmbătă, 15 martie 2014

Un incarcator unic pentru toate telefoanele mobile



Parlamentul European a adoptat joi un raport care prevede obligativitatea ca toti producatorii de telefoane mobile sa produca un tip unic de incarcator.Aceasta decizie are importante efecte pentru consumatorul european, care va putea cumpara telefoane cu un prêt mai mic si va putea profita de ofertele de ultima generatie fara a fi nevoit sa mai suporte si pretul cate unui incarcator pentru fiecare mobil.

Totodata,masura va avea un efect direct asupra mediului inconjurator,incarcatoarele incompatibile nu vor mai mari volumul de bunuri nefolosibile,care incarca in mod inutil sertarele sau tamberoanele noastre, mai ales ca ,in conformitate cu statisticile europene, numai 3% din telefoanele mobile si accesoriile acestora sunt reciclate, restul fiind aruncate.

Tot statisticile arata ca in Europa exista 1310 mobile la mia de locuitori,pe locurile fruntase plasandu-se Austria cu 1610 telefoane,Italia cu 1590, Belgia cu 1190. In Romania Samsung anunta anul trecut vanzarea a 5,5-6 milioane telefoane in ultimii ani.

La fiecare secunda in lume se vand 54 telefoane mobile,1,7 miliarde in fiecare an si fiecare are in prezent,incarcatorul sau.Ne putem usor imagina,asadar, importanta acestei noi reglementari europene pentru consumatorii europeni,dar si pentru mediul inconjurator..



Niciun comentariu: