Violenta impotriva femeilor a devenit deja un cliseu, o banalitate..Este analizata, disecata,clasificata,condamnata,sanctionata,criticata...Aflam din analize savante(fara ironie!)ca este fizica,sexuala, psihica, materiala, structurala, ca este un flagel mondial, ca face victime in mediul urban, in cel rural,in lumea celor educati si a celor mai saraci cu duhul, intre tineri si varstnici, ca este unul dintre principalele motive de divort, ca omoara cate o femeie la trei zile, ca face obiectul a numeroase documente si conventii internationale..
Spun ca este deja un cliseu, o banalitate, pentru ca abordarea acestui subiect este inclusa aproape automat in "problemele femeilor" de femei si barbati, deopotriva, ca si cum "femeile" ar fi un esantion neglijabil al populatiei lumii care mananca bataie cum alt esantion de populatie mananca,de pilda, insecte sau serpi..Ei, si ce-i cu asta? "Femeia nebatuta e ca moara neferecata",sau "isi bate nevasta pentru ca o iubeste" sunt ziceri vechi care raman tinere fara botox, doar asa pentru ca "asa sunt mentalitatile".
De ce sunt batute,violate,insultate,exploatate,hartuite inca femeile in secolul 21,de ce sunt dependente de stalpii masculini ai familiilor,de ce sunt obligate sa isi ascunda chipul, de ce sunt mutilate genital in vremurile noastre, de ce fatul de sex feminin este mai des avortat decat cel de sex masculin,de ce ,de ce,de ce? Si de ce ne pasa atat de putin de toate acestea? De ce ni se par banalitati?
E din nou 25 noiembrie, ziua internationala de lupta impotriva violentei contra femeilor si, din pacate, din 1960 de cand a fost instaurata aceasta zi,violenta de acest tip a progresat cantitativ si calitativ,prin numarul tot mai mare de femei victime si prin diversificarea formelor de violenta..
Ce este de facut oare pentru diminuarea cel putin, daca nu stoparea acestui fenomen subuman,degradant la care se deda specia noastra?Nici legile,nici puscariile pentru agresori,nici adaposturile pentru victime nu vor schimba mare lucru, atata vreme cat femeile insele nu se vor simti cu adevarat egale cu barbatii si nu vor lupta impotriva acestui flagel, pentru mai binele lor si al copiilor lor,fetite si baieti..
Si sta in mana femeilor , in mintea si in sufletul lor puterea de a schimba aceste rautati inradacinate in mentalul colectiv, care fac lumea oamenilor inferioara lumii celorlalte fiinte lasate de Creator pe pamant..
4 comentarii:
ma bucur ca usl contesta legea asistentei sociale la curtea constitutionala!
Postările au fost din ce în ce mai rare... până s-au oprit.
S-a întâmplat ceva?
Crăciun Fericit!
La mulţi ani!
Aş mai adăuga că vă doresc şi o activitate mai susţinută pe blog.
Trimiteți un comentariu