Sunt in masura sa aduc cateva precizari despre un subiect care deja inflameaza opinia publica romaneasca:este vorba despre informatia care vine de la Consiliul Europei, si care anunta dezbaterea unui raport pe tema :"Selectia prenatala in functie de sex", pe care il pregateste Comisia pentru egalitate de sanse din Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei.Raportul a fost determinat de o motiune care a tras semnalul de alarma asupra unui fenomen extrem de grav:avortul selectiv functie de sexul fatului.
S-a constatat ca in unele tari precum China,India,Coreea de sud sau Taiwan, ca si in unele tari europene,se practica avortul in foarte multe situatii cand se afla ca fatul este de sex feminin.
De ce se intampla asta, e o prima intrebare.Un raspuns pentru ceea ce se intampla in China:un cuplu chinez poate avea cel mult doi copii-masura politica justificabila,
dar apare urmatoarea situatie:daca cel de-al doilea copil este o fetita,foarte multe cupluri solicita avortul in speranta ca urmatoarea sarcina va aduce un baietel.Este o forma cumplita de discriminare fata de feminin,pe de o parte, si o masura cu consecinte inca nebanuite pentru omenire:asa cum se spune in motiunea mentionata, care se intituleaza "Avortul selectiv-o forma de gynocid",crearea unui dezechilibru intre numarul femeilor si al barbatilor va destabiliza pur si simplu lumea, si va las sa va imaginati scenarii precum:barbati care nu gasesc femei pentru a se casatori,violuri, rapiri,familia in pericol etc.
Precizez pentru cei care se intreaba:"si ce ne intereseaza pe noi ce se intampla in China, noi, in Romania nu facem asta", ca in Consiliul Europei se dezbat probleme care apar pe teritoriul statelor membre (cele 47)si sunt produse nu numai de cetatenii acestora, ci si de emigranti, care trebuie si acestia sa se supuna legilor nationale. O sa dau numai un exemplu de problema care nu este provocata de cetatenii francezi, dar afecteaza statul:un emigrant are dreptul la viata de familie, el poate sa isi aduca familia in Franta.Dar ce inseamna "familia" pentru un barbat care vine dintr-o tara unde poligamia este legala e tot una cu "familia" din dreptul francez?
Revenind la raport, acesta urmeaza sa fie dezbatut.Daca va trece de plenul APCE va deveni o recomandare care va cere parlamentelor tarilor membre al Consiliului Europei sa ia masuri pentru combaterea acestui fenomen grav de discriminare la adresa femeilor si de sfidare a ordinii Naturii, care are intotdeauna dreptate.Sa vedem ce se intampla.
2 comentarii:
În România sexul fătului se află dincolo de limita la care este stabilit un posibil avortul din alegerea mamei, adică după patru luni. Legea este deci redundantă ca efecte.
Pe de altă parte, în ţări precum China şi India, avortul selectiv este, implicit, o măsură de control a creşterii populaţiei. Cu cât numărul de bărbaţi va fi mai crescut, cu atât creşterea demografică va fi mai redusă.
Frustrarea sexuală nu va fi neapărat mai mare din faptul că se vor naşte mai mulţi bărbaţi decât femei. Este ştiut că deşi şi în România se nasc mai mulţi băieţi decât fete, există mai multe văduve decât văduvi... pentru că demografia arată că după 50 de ani sunt mai multe femei decât bărbaţi.
În plus, cum cel de al treilea război mondial bate la uşă... nu există nici un motiv de îngrijorare sau genocid în afară de acţiunea politicienilor care conduce masele la foamete, malnutriţie, îmbolnăvire, ucidere programatică prin otrăvire... şi aşa mai departe. De exemplu, luarea unei hotărâri în favoarea exploatării cu cianuri a zăcământului Roşia Montana va face în România înmiit mai multe victime decât avortul selectiv (părerea mea) şi asta perfect legal. La fel şi scutul anti-rachetă (este ştiut că acele radare de mare putere sunt puternic cancerigene, plus că va conduce la distrugerea unei părţi importante din fauna din Delta Dunării pentru că, este ştiut, că păsările sunt deranjate şi chiar omorâte de câmpurile electro-magnetice puternice şi emisiile puternice de microunde).
În concluzie, cred că se face din ţânţar, armăsar.
optiunea fiecaruia...
Trimiteți un comentariu