duminică, 19 iulie 2009

Unde s-a dus"omul bun"?

Si tot azi,o surpriza superba pe care mi-a facut-o Jurnalul National, prin editarea unui disc cu Dan Andrei Aldea.Parafrazandu-l pe Grigore Vieru,nu stiam ce dor imi e de Aldea si ce rau imi pare ca n-am avut timp sa-l cunosc inainte de 89 si el refuza sa ne mai cunoasca pe noi, romanii, acum.Vad ca a decis sa renunte la cetatenia romana acum, dupa ce a tinut la ea atatia ani,traind in Germania si refuzand sa duca o viata mai buna in calitate de cetatean german.Nu stiu de ce face asta,de ce abia acum,materialul documentar nu explica,dar,e o lovitura grea pe care omul acesta extraordinar o da,cu lacrimi, tarii sale..

E interesant de ascultat ce spun cei care au plecat din Romania la cumpana dintre ere:unii s-au intors,s-au integrat,se bucura de pretuire,ii trage ata acasa,pentru ca nu e usor sa emigrezi,nu e usor sa fii altceva decat esti cu adevarat.Altii,nu se intorc,dar viseaza romaneste.Iar altii,precum Dan Andrei Aldea declara ca nu vor sa mai vina acasa.Pentru ca Romania de care lor le este dor,nu mai exista.Pentru ca,spune Aldea,romanii sunt pe cale de a disparea ca popor,ca entitate culturala si spirituala.

E un semnal de alarma dur si precis precum o nota muzicala.Inseamna ceea ce spune,nimic altceva.Cum reactionam la un asemenea sunet de trambita? Nu mai e:"Om bun,deschide-ne poarta"..

2 comentarii:

Bibliotecaru spunea...

Am şi eu prieteni care au emigrat în ţări cu dublă cetăţenie şi, deşi nu-i sileşte nimeni să renunţe la cetăţenia română, abia aşteaptă să facă asta. Poate că pe vremuri românul spera că va pica clanul Ceauşescu şi lucrurile vor merge spre bine, în timp ce astăzi speranţa nu mai există.

tractus spunea...

Doamna Cliveti nu va faceti griji supravietuim si in corturi.Mai ingrijorator este ca domnul Nastase doreste sa-i transforme pe cei din diaspora in apatrizi!s-a gandit dumneaului ca jurist ce corect este sa refuzi dreptul cetatenesc si constitutional la vot din motive politice.Dupa socotelile dumnealui psd a pierdut alegerile datorita diasporei si s-a gandit repede si la o solutie.Ce bine Doamna Cliveti ca exista votul uninomnial si internetul incat sa pot sa va felicit pentru activitatea dumneavoastera internautica dar si in PE si sa dezaprob in egala masura atitudinea domnului Nastase chiar daca sunteti din acelasi partid!