miercuri, 7 ianuarie 2009

La multi ani tuturor!

Destul de tarziu,recunosc, fac urari de an nou mai bun tuturor,dar mai ales celor care isi pierd ceva din timpul lor pretios pentru a-mi citi blogul si eventual, pentru a comenta.Anul 2008 a fost un an care nu promitea sa fie prea rau:la inceputul anului eram aleasa prim vice presedintele grupului socialist din Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei(APCE) si vice-presedinta comisiei pentru chestiuni sociale,sanatate si familie.Am inceput munca pentru raportul privind"Fetele de azi, femeile de maine", in care trebuie analizat felul in care este influentata personalitatea unei femei adulte de felul in care a fost crescuta si educata in copilarie,dar si raportul privind cauzele delincventei juvenile.In tara am muncit pe branci pentru a definitiva proiectul de modificare a legii privind combaterea violentei in familie,si nu uit sa multumesc inca o data dlui Munteanu si ong de la Timisoara care au fost piloni ai acestei opere.
Din pacate, 30 nov a spulberat toate planurile legate de continuarea aceastei munci:nu am fost aleasa uninominal.Votul oamenilor a fost tot politic:s-a votat partidul, nu omul.
Pot, asadar, sa fac un scurt bilant a opt ani de deputatie:am fost primul parlamentar care a initiat o lege pentru reducerea efectului pocnitorilor( va mai amintiti cati oameni erau raniti,stresati ori chiar ucisi de sarbatori inainte de modificarea legii?),sunt coautor(alaturi de regretatul profesor Iorgovan) al art.16 al 2 din Constitutia revizuita,sunt coautor,alaturi de Mona Musca, a legii privind combatearea violentei in familie, sunt autor al modificarii codului familiei pentru egalizarea varstei minime de casatorie pentru barbati si femei,autor al modificarii legii CNA,autor al prevederii din codul de pr penala privind asistenta juridica gratuita pentru victimele violentei in familie,si, cel mai recent am modificat substantial legea violentei domestice.Am pus pe picioare comisia pentru egalitate de sanse din Camera Deputatilor,care nu a inceput cu adevarat sa functioneze decat in 2004 si am pus bazele parteneriatelor solide intre parlament si societatea civila reprezentata de ong interesate de drepturile femeilor si de discriminarea de gen.In plus, am acordat audiente in circumscriptie la mii de oameni,am investigat si cautat solutii pentru probleme locale:copiii lasati acasa de parintii plecati afara la munca,situatia persoanelor cu dizabilitati,adolescentii si copiii infectati cu HIV etc.E mult?E putin? Institutul european "Qvorum" mi-a dat cel mai inalt calificativ acordat parlamentarilor.Si, cu toate acestea, nu am fost realeasa.

2 comentarii:

Tudorina spunea...

Partidul din care faceti parte n-ar trebui sa neglijeze persoane de valoarea dvs. Totusi, faceti parte dintr-un partid aflat la guvernare. Sunt convinsa ca ati face fata cu brio celei mai inalte functii in Agentia pentru Egalitatea de Sanse sau la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii.
Nu renuntati la proiectele dvs si incercati sa va faceti auzit glasul.
Succes!

Lucia Lepadatu spunea...

V-am urmarit activitatea si va apreciez foarte mult. Din pacate, astazi, valoarea este ignorata, oamenii competenti sunt marginalizati. Reprezentati o solutie de varf pentru administratia nationala, cu conditia ca cei in drept sa recunoasca acest lucru si sa va mandateze cu incredere, restul il puteti face cu brio.