joi, 30 octombrie 2008

Electoratul nu e misogin!

Nenumarate au fost,de-a lungul timpului,metodele folosite de unii si altii pentru a bara sau ingreuna accesul femeilor in politica.Sa nu uitam ca subsemnatele,femeile, am aparut pe scena eminamente masculina a politicii doar in secolul 20,si am avut o evolutie nepermis de rapida..In noul sistem uninominal se poarta tot felul de metode anti-"noi",intre care semnalez spre luare la cunostinta una diabolica:da,femeia candidat uninominal are calitati,e pregatita,serioasa,dar e doamna si electoratul e misogin.
Cu alte cuvinte,noi v-am vota,dar suntem misogini!
Ce e de facut?Sa castigam cat mai multe mandate "feminine" ca sa ajutam electoratul sa se vindece de boala asta,ar fi o solutie.
In realitate, eu cred ca se tem de noi:pentru ca suntem doamne,destepte si avem sanse reale.Iar electoratul nu e misogin.

2 comentarii:

Luminita spunea...

oare?
m-as bucura enorm sa ai dreptate dar realitatea e asa cum ai descris-o, vor mai curge rauri de cerneala pe hartie vis a vis de neacceptarea femeii in politica alaturi de barbat, in management n-au ce face, sac!!!! Barbatii nici in familie n-au puterea sa recunoasca cat de puternice le sunt jumatatile, cat de complexe si capabile, orgoliul le e nemasurat.Nu ne ramane decat sa luptam pentru a castiga teren.Sistemul informational ne ajuta sa aflam ca in lumea intreaga femeia evolueaza si se impune tot mai mult.La noi in tara vor trece multi ani pana memoria masculina se va curata de informatiile care treneaza din timpuri stravechi cum ca barbatul conduce si femeia se supune neconditionat.Cu cat femeile vor fi independente financiar, politic si mai ales social vor putea sa patrunda si sa se impuna in aceste planuri la nivel national, toate acestea implinindu-se la brat cu decenta comportamentala si vestimentara. Pana una alta trebuie sa gandim pozitiv, sa ne dorim sa fim luate in seama tot mai mult si sa ne facem auzite, intelese si mai ales apreciate. Mult succes doamna draga! LuminitA-Bacau

Lucia Lepadatu spunea...

E adevarat. Aveti perfecta dreptate, nu electoratul este misogin ci partidele. Dovada stau sondajele Gallup de anii trecuti.
Partidele si candidatii barbatii construiesc, de fapt, campanii misogine. Cred ca electoratul ar alege femei in functii elective daca nu ar mai fi desemnate drept candidate amante, fiice, sotii, surori, de lideri sau persoane importante din partide.
Pana atunci, doamna Cliveti, din pacate, candidatii barbati sau femei nu sunt evaluati dupa aceleasi criterii.
Barbatilor nu li se cer calitati, e suficient sa fie barbati, iar daca sunt si oameni de afaceri sau sunt apropiati sefilor este ideal, merita totul, calca in picioare tot si toate, sunt sprijiniti si ... ajutati sa fie alesi.
Sunteti foarte activa, e adevarat, dar trebuie sa vedem si ajutorul partidului, ca sa stim ca nu sunteti singura, ca ne puteti ajuta, ca nu va zbateti in zadar.
Va sunt alaturi cu gandul si sufletul si va urez mult succes!