marți, 27 noiembrie 2007

Reflectii dupa alegerile pentru Parlamentul European

Avand in vedere alegearea unui numar insemnat de reprezentante ale Romaniei in Parlamentul European,pe care le felicit,cred ca Romania are o sansa in plus sa dezbata si sa obtina in acest forum rezolvarea unor probleme de care romancele sunt in mod deosebit interesate:imbunatatirea conditiei femeii,o viata mai buna pentru copii,un trai decent pentru varstnici,egalitate de sanse pentru toti,non-violenta.
Este evident ca si in politica,femeia se deosebeste de barbat.Ma gandesc la Elisabeta a Angliei,regina care a luptat prin toate mijloacele impotriva razboiului:"Ca sa evite razboiul,era gata sa minta,sa jure unui ambasador ca nu stie nimic despre o afacere careia ii consacrase toata atentia,sau,suprem expedient,sa devieze discutia pe un plan sentimental si,prin farmecul ei, sa iasa triumfatoare.Forta ei consta in a renunta la forta",spune despre ea Andre Maurois in "Istoria Angliei".O interesa in cel mai inalt grad bunastarea supusilor ei,cheltuia putin pentru ea insasi( avea o slabiciune 'feminina" pentru rochii...),era calda si apropiata de oamenii pe care ii castiga cu zambetul ei.Nu este oare ceea ce apreciaza si azi lumea la femeile puternice?

3 comentarii:

Unknown spunea...

Eu cred ca lumea ar fi mai buna daca ar fi condusa de femei.Ar fi mai putina violenta,pentru ca femeile sunt mai atente cu viata,in general:ele dau viata,de aceea o respecta mai mult decat barbatii.A.

Anca Oana spunea...

Si eu sunt de parere ca ar fi mai bine ca lumea sa fie condusa de femei.

blabla spunea...

Nu cred ca asta apreciaza oamenii la femeile puternice in ziua de azi si asta pentru ca exista o parere distorsionata despre ceea ce ar trebui sa fie o femeie puternica, in speta o femeie politiciana. Asta pentru ca, din pacate, accentul cade pe caracteristicile feminine promovate in media care mentin patriarhatul si dependenta femeii de resursele barbatului. Nu neg existenta unor oameni "normali" pentru care femeia si barabtul pornesc de pe aceleasi pozitii, insa acestia sunt mult prea putini.
Pentru mine, o femei puternica este femeia activa, dinamica, o femeie care lupta pentru ea si nu ii e teama sa declare un conflict deschis patriarhatului, o femeie care apreciaza barbatii care o apreciaza:)